De zomervakantie lijkt nog ver weg, maar de meeste gezinnen bereiden zich nu al voor. Wij gaan dit jaar op vakantie in eigen land, met de auto. En hoewel we er nooit vanuit gaan, zit een ongeluk in een klein hoekje. Als gezin wil je graag een goede verzekering voor je auto hebben, maar je wilt natuurlijk ook niet te veel betalen. Het leven met kinderen is al duur genoeg! Gelukkig zijn er manieren om te besparen op je autoverzekering zonder in te leveren op dekking en service. In dit artikel delen we tips over hoe je kunt besparen op je autoverzekering als je een gezin hebt.

Vergelijk autoverzekeringen

Het vergelijken van autoverzekeringen is een van de beste manieren om geld te besparen op je verzekering. Er zijn veel verschillende verzekeraars en elk biedt verschillende dekkingsniveaus en premies. Door aanbieders te vergelijken, kun je een verzekering vinden die het beste past bij jouw behoeften en budget.

Kies het juiste dekkingsniveau

Er zijn meerdere dekkingsniveaus beschikbaar bij autoverzekeringen, zoals WA, WA+ en Allrisk. De meest uitgebreide Allrisk dekking biedt de meeste bescherming, maar is vaak ook de duurste. Als gezin is het belangrijk om een dekkingsniveau te kiezen dat past bij jouw situatie. Als je bijvoorbeeld een nieuwe of dure auto hebt, kan een Allrisk verzekering de beste optie zijn. Als je echter een oude auto hebt, kan een WA+ verzekering voldoende zijn.

Maak gebruik van kortingen

Veel verzekeraars bieden kortingen aan voor gezinnen. Bijvoorbeeld voor jonge gezinnen, gezinnen met meerdere auto’s, of voor mensen die een bepaald aantal jaren schadevrij rijden. Het is de moeite waard om te informeren naar de beschikbare kortingen bij je verzekeraar en na te gaan of je in aanmerking komt.

Als gezin besparen op je autoverzekering - Mama's Meisje blog

Kies voor een hoger eigen risico

Een hoger eigen risico kan de premie van je autoverzekering verlagen. Als gezin is het belangrijk om na te gaan of je een hoger eigen risico kunt betalen in geval van schade. Als je bijvoorbeeld voldoende spaargeld hebt om een hoger eigen risico te dragen, kan dit een manier zijn om geld te besparen op je autoverzekering.

Rij defensief en schadevrij

Door schadevrij te rijden bouw je steeds meer schadevrije jaren op, wat je een aanzienlijke korting op je premie oplevert. Nu klinkt het natuurlijk als een inkoppertje om schadevrij te willen rijden, maar toch valt er bij velen nog op hun rijstijl te verbeteren. Denk maar eens aan die keren dat je nét wat harder reedt dan toegestaan om op tijd bij een afspraak te komen, of aan die momenten dat je tóch even je telefoon checkt of je niet al een mail van xyz ontvangen hebt… Die kleine kans op een boete nam je wellicht voor lief.

Met kinderen op de achterbank heb je een veel belangrijkere reden om voorzichtig te rijden. Aan de kans dat hen iets overkomt wil je niet denken! Daarom als tip: rij altijd alsof je je kostbaarste bezit vervoert. Rij defensief en houdt je aan de verkeersregels. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Misschien heb je geluk en valt de directe schade aan de auto nog best me, maar wanneer je uitrekent welke kortingen je misloopt door de terugval in schadevrije jaren, wordt het opeens een heel andere zaak…

Beperk het aantal kilometers

Tot slot: veel verzekeraars bieden een lagere premie aan voor mensen die minder kilometers per jaar rijden. Als gezin kun je overwegen om het aantal kilometers dat je rijdt te beperken. Dit kan bijvoorbeeld door de auto minder te gebruiken voor korte ritten en vaker de fiets te pakken. Dat scheelt ook nog eens flink aan benzinekosten!

Besparen op je autoverzekering: check jij jaarlijks je premie en voorwaarden? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer