Een paar maanden geleden spotte ik bij AH brood van gisteren en besloot ik de proef op de som te nemen. Inmiddels is het een vast onderdeel in ons lijstje van ‘besparen op de boodschappen uitgaven’. In deze blog deel ik onze ervaring & meer bespaartips bij Albert Heijn!

AH brood aanbieding

Je zou bijna denken dat ze wel een keer uitgepraat is over de boodschappen, maar niets is minder waar! Nam ik je vorige week nog uitgebreid mee in een overzicht over onze boodschappen uitgaven voor 5 personen en schreef ik al eens een blog met 19 tips om te besparen in de supermarkt, heb ik nu weer een nieuwe tip die ik graag met je deel. Naast de bekende 35% kortingssticker zijn er namelijk meer manieren om te besparen bij de Appie. In ons boodschappen dagboek vertelde ik al dat ik fan was van de AH brood aanbieding. Elke dinsdag, nadat ik de kinderen naar school had gebracht, sjeesde ik door naar de Appie om 3 broden voor €5 te scoren. Dat was al vóórdat alles duurder werd een topaanbieding waar we graag gebruik van maakten. Lagere boodschappen uitgaven betekent voor ons namelijk aan het einde van de maand méér geld naar de spaarrekening en dus let ik graag op wat we uitgeven en waar we op kunnen besparen. Ik houd zelfs een huishoudboekje bij waar ik óók al eens tekst en uitleg over gaf! Inmiddels kan het je niet meer ontgaan zijn dat brood één van de levensmiddelen is die schreeuwend duurder zijn geworden. Ergens in de loop van het jaar was de 3 voor €5 aanbieding ook ineens niet meer zo duidelijk herkenbaar en heb ik diverse keren nagevraagd, maar rekende ik alsnog tussen de €7 en €8 euro af. Misschien heb jij in jouw filiaal wel geluk, maar hier kan ik ‘m niet meer vinden. Tot ik op een zekere ochtend, volgens mij was dat in het weekend, met mijn goeie gedrag om 08.00 uur in de supermarkt stond en tegen een (voor mij) nieuwe actie aanliep… AH brood van gisteren is sinds die dag onze nieuwe favoriet en ik zal je vertellen waarom!

LEES OOK: ZOVEEL BESPAARDEN WIJ NA 6 MAANDEN PREMIUM BIJ AH!

AH brood van gisteren ervaring review beoordeling - Mama's Meisje blog

Bespaartip: AH brood van gisteren

Wanneer je met je winkelwagen over de bakkerij afdeling van de supermarkt crost, liggen er schappen vol met brood, bolletjes en banket. Er is van alles verkrijgbaar en veelal is dit dagvers. Natuurlijk blijft er in 99% van de gevallen iets over: de schappen worden niet iedere dag compleet leeg verkocht. Voor dagverse producten besloot AH brood van gisteren in het leven te roepen. Dit houdt simpelweg in dat je het brood dat over is gebleven van gisteren, de volgende dag voor een bodemprijsje kunt scoren. Nu zullen er vast mensen heel kritisch zijn of hun neus hiervoor ophalen. Ik kom uit een gezin waar wij een brood uit de vriezer haalden, ieder pakte wat hij of zij nodig had en de rest gewoon in de la ging voor de volgende dag. En daar is helemaal niets mis mee, het smaakt nog steeds helemaal prima en wij stoppen het gekochte brood van gisteren bij thuiskomst gelijk in de vriezer, dus niets aan het handje! In de loop der maanden hebben we door deze bespaartip al heel wat geld bespaard op brood. De prijsjes variëren: voor een heel brood of een zak bolletjes betaal je €0,50, voor een halfje €0,25 en voor speciaalbrood zoals koolhydraatarm of Liefde & Passie brood betaal je €0,75. Natuurlijk is het aanbod de ene keer passender dan de andere keer, maar eigenlijk hebben we 9 van de 10 keer beet. Ik heb mijn score al diverse keren gedeeld via Instagram stories en uit de berichten die ik daarop kreeg, bleek dat helaas niet iedere Albert Heijn brood van gisteren aanbiedt. Je kunt natuurlijk altijd even informeren, maar helaas ben je hier wel van afhankelijk. Tevens ben je afhankelijk van het aanbod (wat er overbleef van de vorige dag) maar de ervaring leert dat als je vroeg gaat (vlak na openingstijd), je de meeste keus hebt. Dat is uiteraard niet voor iedereen even praktisch, maar evengoed wilde ik de tip alsnog delen. Zo scoorde ik laatst een half en drie hele broden voor in totaal €1,75. Koopje!

Too Good To Go broodbox bij AH Albert Heijn - Mama's Meisje blog

Andere optie: Too Good To Go Brood Box van Albert Heijn

Máár er is meer! Een andere optie is de Too Good To Go Brood Box van Albert Heijn. Deze kun je, als je niet misgrijpt, aanschaffen via de Too Good To Go app en vaak tegen sluitingstijd afhalen bij het filiaal van jouw keuze. Je betaalt via de app alvast €4,99 en krijgt bij het afhaalmoment een selectie aan overgebleven of nog kort houdbare producten mee die zo’n €14,99 waard zijn. Ook dit hebben wij weleens gedaan en ik vind het verrassingseffect van deze optie altijd erg leuk. In ons geval is er alleen één grote ‘maar’: vaak zit hier ook veel zoetigheid bij, zoals gebak, donuts of die heerlijke boterkoek die ik niet kon weerstaan. Genieten hoor, daar niet van, maar als we dit wekelijks zouden doen dan kan ik mijn leefstijl ambities wel op m’n buik schrijven. Daarmee is deze optie voor ons dus geen structurele bespaartip, maar meer een leuk tussendoortje dat daarmee nog wel steeds budgetproof is. Ik las trouwens in mijn dm’s dat er ook veel woonplaatsen zijn waarbij bakkers een broodbox aanbieden waarbij je zeker weet dat je alleen brood ontvangt. Zo scoorde een familielid laatst zo’n box bij de lokale bakker en ontving ze 4 broden voor €5. Heerlijk, brood van de bakker en een flinke besparing! Dit is natuurlijk afhankelijk van het aanbod in jouw woonplaats, als dit bij ons zo was had ik er zeker gebruik van gemaakt. Met de kanttekening dat Too Good To Go steeds populairder wordt en het daarmee een uitdaging wordt om níét mis te grijpen…

AH Overblijvers en verspil-me-niet-zakjes bespaartips bij Albert Heijn - Mama's Meisje blog

AH Overblijvers & verspil-me-niet-zakjes

Naast het AH brood van gisteren en de Too Good To Go Brood Box van Albert Heijn, zijn er meer bespaartips bij Albert Heijn die de moeite waard zijn om te checken. Naast de Brood Box zie ik ook regelmatig de ‘gewone’ Magic Box via de Too Good To Go app voorbij komen. Zelf heb ik die nog nooit gekocht, maar ik las dat daar allerlei verschillende producten in kunnen zitten: van gesneden wokgroente tot vlees of verse pasta en noem maar op. Vaak is dit alleen op de dag van aankoop of de dag erna nog houdbaar en haal je het tegen sluitingstijd op. Als tip las ik dat je dan bijvoorbeeld een gerecht kunt bereiden om in te vriezen, maar dat moet natuurlijk maar net kunnen met de inhoud. Tevens spotte ik laatst een bak met verspil-me-niet-zakjes. Dit zijn zakjes met groenten en/of fruit die nog prima eetbaar zijn, maar niet meer voor de reguliere verkoop geschikt zijn. De zakjes liggen in een speciale bak en kosten €1 per stuk. De keer dat ik deze foto maakte, was meteen de enige keer dat ik deze zakjes in het plaatselijke filiaal heb zien liggen. Maar wederom kreeg ik via mijn dm’s veel berichtjes van mensen die meer geluk hadden en daardoor flink konden besparen. Als laatst wil ik nog de AH Overblijvers noemen! Via de Albert Heijn app kun je kijken of er in het filiaal van jouw keuze Overblijvers zijn. Je kunt dit vergelijken met een Too Good To Go pakket, maar dan van AH zelf. Er zijn diverse varianten:

  • Verrassing (nu €4,95 maar minimaal €14,95 waard)
  • Vegetarisch (nu €4,95 maar minimaal €14,95 waard)
  • Bakkerij (nu €2,95 maar minimaal €8,95 waard)

Een week lang heb ik gecheckt of er iets beschikbaar kwam, maar helaas. Ben dus heel benieuwd naar de ervaringen van anderen hiermee! Voor mij is AH brood van gisteren de beste optie omdat je dan zelf kunt bepalen wat je wel of niet koopt. Check deze blog voor meer supermarkt bespaartips!

Heb jij al eens AH brood van gisteren gekocht? Of één van de andere bespaartips bij Albert Heijn uitgeprobeerd? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog