Ik ben inmiddels op éénderde van mijn strijd tegen de kilo’s! Week 4 is voorbij en ik heb het moeilijk gehad afgelopen week. Zo staarde de Sint mij een tijdlang aan, maar ik heb ‘m even kunnen negeren…

Met de nadruk op even. Suus had namelijk van de opvang een chocolade Sint meegekregen. Omdat het dametje die zelf nog niet kan verorberen, is die taak toebedeeld aan papa en mama. In dit geval was de hoop gevestigd op papa, maar die raakte de Sint niet aan. En zo stond Sint dus op het aanrecht en loerde me maar aan. Toen vriendlief eenmaal begon aan zijn zware taak, heb ik het hoofd van Sinterklaas opgegeten!

brooke lark 209708

 

Maar we waren bezig met afvallen, dus herpakken! En er ging een week met lekkere warme maaltijden voorbij. Zo heb ik macaronischotel met courgette gegeten, maar ook gebakken aardappelschijfjes met bloemkool en een runderburger. En verder stonden gehaktschotel met spitskool, aardappelpuree met snijbonen en rundervink én gekookte witlof met gekookte krieltjes en runderrosbief op het menu. Ik verbaas me er nog steeds over hoe makkelijk ik het avondeten klaarmaak met heel normaal eten en tóch afval. Er zitten superleuke recepten in het BenFit menu, die ik zeker blijf maken!

Qua bewegen ging het deze week wat minder. Na iedere dag iets gedaan te hebben in week 3, had ik superveel last van mijn knie. Maandag heb ik niets extra’s gedaan. Dus toen ik dinsdag de fysio weer sprak tijdens MamaFit, gaf ze me als tip om de crosstrainer wel vol te houden. Ik heb woensdag niets gedaan, omdat ik last had van mijn rug na het optuigen van de kerstboom. Donderdag heb ik 30 minuten crosstrainer gedaan en de oefeningen van de fysio. En vrijdag ben ik met kinderwagen (met baby natuurlijk) naar het tuincentrum gewandeld en weer terug. Daarna had ik weer last van mijn knie, dus daar baal ik een beetje van. Toch heb ik op beide weekenddagen nog op de crosstrainer gestaan.

Ik heb trouwens niet alleen het hoofd van de Sint opgegeten, ook woensdag had ik een zwak moment. Ik heb er een uur over nagedacht maar de truffelpepernoten hebben gewonnen. Gelukkig zat er nog maar een bodempje in het zakje, met dank aan mijn vriend. Dus onderstaande foto is de werkelijke hoeveelheid die ik gegeten heb:
img_0246
Gelukkig heb ik het BenFit werkboek. Hier staat een stuk tekst in wat echt de spijker op z’n kop slaat. In de trend van: als je jezelf alles ontzegt, dan wordt het een obsessie. Dus als je jezelf af en toe toestaat om iets lekkers te nemen, geniet er dan van, maar ga daarna weer terug naar je gezonde voedingspatroon. Dus dat heb ik gedaan! Ik had wel echt even die tekst nodig om mezelf te motiveren, maar dat is de rest van de week gelukkig wel goed gegaan!

Ik was natuurlijk wel een beetje angstig voor de gevolgen van mijn acties. Tja, wie zijn billen brand moet op de blaren zitten, toch? Dus met klamme handjes ging ik op de weegschaal staan.Maar toen overheerste de verbazing: er is 0,7 kg af deze week! Ik besef dat dit eigenlijk wel meer had mogen zijn, maar het valt me zeker niet tegen! Dus bij elkaar opgeteld ben ik nu 4,7 kg afgevallen :D

Vind je het trouwens leuk om, naast deze updates, wat vaker op de hoogte te blijven? Volg me dan op Facebook (Mama’s Meisje) , Instagram (@mamas_meisje) of Twitter (@mamas_meisje)! Ik post regelmatig foto’s tussen de updates door!

Op naar week 5, waarin ik hopelijk de verleidingen wat beter kan weerstaan, het bewegen soepeler gaat en ik lekker door ga met afvallen!

Heb jij een gezonde leefstijl? Waar merk je dit aan? Hoe ga jij om met verleidingen? En hoe vind je deze update?
Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

 

Liefs Karin

 

 

 

 

Bron: afbeelding fruit