‘Hoe gaat het eigenlijk met afvallen?’. Nou, dat vertel ik je in deze blog. Lees je mee?

‘Hoe gaat het met afvallen?’

Toen ik laatst een vraagsticker in mijn stories op Instagram zette, kwam de vraag ‘hoe gaat het met afvallen?‘ ook voorbij. Niet zo vreemd, want in het afgelopen jaar is dit onderwerp regelmatig voorbij gekomen op mijn blog en social media. Waar ik wel van opkeek, was dat er berichtjes werden gestuurd waarin men zei: ‘wow! Je kunt echt goed zien dat je bent afgevallen!‘. Nou, speciaal voor die mensen leek het me wel goed om weer eens een update te schrijven. We gooien ‘m er dan ook maar meteen in, want in vergelijking met mijn laatste blog hierover (geschreven in augustus van dit jaar) ben ik precies 0,0 gram afgevallen. Zéggen dat je ermee bezig bent levert dus al complimenten op, haha! Je leest het dus goed: mijn gewichtsverlies hangt nog steeds op -8,5 kilo en de beoogde mijlpaal van -10 kilo heb ik sinds augustus nog niet behaald. Waarom niet?

Afvallen de stand van zaken... - Mama's Meisje blog

Nieuw matras en meer bewegen

Eerst even terug naar die laatste update, want daar vertelde ik met name over de bekkenklachten die nog steeds aanwezig zijn. Vervelend en het leek op een vicieuze cirkel die maar lastig te doorbreken was. Totdat ik afgelopen zomer ontdekte dat het matras veel meer invloed had dan ik ooit ‘had durven dromen’. Tijdens onze vakantie had ik namelijk, ondanks ons actieve programma, amper klachten en toen ik eenmaal weer in ons eigen bed sliep, was de dagelijkse ellende van hoofd-, rug- en schouderpijn weer volop aanwezig. De conclusie: er moest een nieuw matras komen! Nou, dat is er inmiddels want we restyleden de slaapkamer en ik kreeg van Emma het nieuwe Hybrid matras toegestuurd om te testen. Binnenkort zal ik daar een uitgebreide review over schrijven, maar ik kan al wel verklappen dat het beter gaat. Ik schreef toen ook dat ik hoopte de volgende keer een iets positievere update te kunnen delen, maar dat valt dus een beetje tegen.

Geen kilo's afgevallen wel centimeters - Mama's Meisje blog

Weegschaal staat stil

Nee, ik heb de afgelopen maanden niet doelloos op de bank zakken chips leeg zitten vreten, maar echt actief zoals ik me had voorgenomen was ik ook niet. Ik wílde het wel heel graag: meer aandacht besteden aan mijn beweegdoelen, maar mijn prioriteiten lagen elders. Op Instagram deelde ik laatst dat ons gezin sinds de zomer mijn no.1 prioriteit is geworden en op dit moment nóg meer het allerbelangrijkst voor me is. Dat ik me beter voel als ik die zwangerschapskilo’s eindelijk vaarwel zeg, weet ik ook. Maar ‘voor mezelf zorgen’ heeft momenteel een andere invulling gekregen en dat is met name omdat er nogal veel op mijn bordje komt. De kinderen, Erik die kampt met een burn-out, het huishouden, mijn werk als content creator en mijn sociale leven slokken momenteel enorm veel tijd op. Toch probeer ik ook in mogelijkheden te denken: wat lukt wel? Koken zonder pakjes en zakjes en recepten afwisselen, voldoende water en thee drinken en proberen om voldoende te slapen. Ook wandelen we twee keer per week en doen we sinds kort een langere route. Sinds augustus staat de weegschaal stil, maar qua centimeters merk ik wél verschil: zo pas ik een jurkje dat voorheen nog niet dicht kon en zitten mijn broeken ruimer. Het zijn kleine mijlpaaltjes en hoewel ik het van tevoren anders had ‘gepland’, voel ik momenteel geen haast. Jezelf mooi vinden en blij zijn met wat je in de spiegel ziet kan wat mij betreft prima bestaan naast de doelen die ik nog wil behalen. Het één sluit het ander niet uit, maar hier en nu is even niet haalbaar. Het getal op de weegschaal is niet alleszeggend, maar ik wil het toch graag naar beneden hebben. En dat gaat ook zeker gebeuren. Kleine stapjes zijn ook stapjes…

Lukt het jou om regelmatig te sporten of te bewegen? Hoe pak je dit aan? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!