Meer mama’s die de drukke junimaand nú al zat zijn? Ben volop aan het aftellen naar de zomervakantie en in deze blog leg ik je graag uit waarom…

Drukke laatste maanden

We kunnen de zomervakantie bijna aanraken, maar voordat het zover is, ploeteren we ons massaal door die drukke laatste maanden vóór de vakantie heen. Ik weet niet wat het is, vorig jaar had ik dezelfde ervaring: het lijkt alsof álles in juni gepland staat! Normaliter is onze agenda al goedgevuld en moet ik ‘m dagelijks checken om te voorkomen dat ik iets over het hoofd zie. Vóórdat ik moeder was, kon ik afspraken gewoon onthouden, maar die tijd is geweest. Als gezin van vijf is er altijd wel iemand die ergens moet zijn, iets moet meenemen of een ander ding wat niet vergeten mag worden. Daar ben ik inmiddels écht wel aan gewend, maar in aanloop naar de zomervakantie lijkt dat echt tot een maximum te komen en loopt de agenda bijna over van afspraken en belangrijke dingen. Het is heus niet alleen maar kommer en kwel, want veelal zijn dit hele leuke dingen. Wel tel ik nu behoorlijk af naar de zomervakantie: ik ben toe aan ontspanning! Ben al volop aan het aftellen naar de zomervakantie en het gevoel van minder ‘moeten’.

Aftellen naar de zomervakantie toe aan ontspanning Mamas Meisje blog

Even eruit met z’n tweeën

Feitelijk gezien heb ik niets te klagen: terwijl ik dit typ, is de laatste werkweek vóór mijn eigen vakantie ingegaan. Aftellen naar de zomervakantie maar eerst zelf nog even er tussenuit, haha. Deze week werk ik nog, volgende week staat mijn out of office aan en ga ik lekker op vakantie met twee vriendinnen. Dat is heerlijk: we hoeven niets, zien wel wat de dag brengt en ik ben even geen mama, maar gewoon Karin. Wat dat betreft staat zo’n tripje met mijn lief ook hoog op mijn wishlist. Dat hoeft trouwens geen midweek te zijn hoor: lekker samen ergens overnachten is al genoeg. Even eruit met z’n tweeën is al veel te lang geleden, al betwijfel ik of het in de zomervakantie gaat lukken om zoiets te plannen. Aan de andere kant lijkt het me ook weer leuk om samen met de kinderen op pad te gaan, bijvoorbeeld in een hotel met zwembad. Misschien kunnen we dit weer combineren met een leuk uitje in de buurt van het hotel, zoals tijdens ons bezoekje aan de Efteling vorig najaar!

Vakantieplannen

Aftellen naar de zomervakantie dus, want we hebben weer veel moois om naar uit te kijken. Onze vakantieplannen zal ik later nog delen: net als vele andere gezinnen gaan wij ook een weekje weg. Daar zijn we allemaal wel aan toe, zeker na de drukke maand die nu nog voor de boeg ligt. Maar voordat het zover is, moeten we nog even een week of zes ‘AAN’ staan. Dat betekent volle to do lijstjes, regelmatig m’n agenda checken zodat ik niets vergeet en ook wel een beetje goed voor mezelf zorgen door op tijd te gaan slapen en elke dag een eind te wandelen. Ondertussen wandelen we de Vierdaagse, is het tijd voor de schoolfoto, schoolreisje, Suus wordt 7 jaar en het schooljaar wordt afgesloten. Ik ga dus zelf op vakantie, ben deze week heel druk om alles voor Mama’s Meisje daarvoor af te ronden (om na mijn vakantie weer vol gas door te gaan: het is een drukke periode!) en we hebben nog een jubileum en een bruiloft. Zoals ik al zei: vooral heel veel leuke dingen, maar het komt wel aan op een strakke planning. Verstand op nul en gáán, straks zes weken geen schoolrun en dan lekker zien wat de dag brengt!

Aftellen naar de zomervakantie: zie jij er ook zo naar uit? Heb je ook vakantieplannen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

Liefs Karin 2