Toen ik tijdens mijn eerste zwangerschap een uitzetlijst onder mijn neus kreeg, dacht ik dat dat mijn holy grail was. Dit lijstje ging mij helemaal wegwijs maken in de wereld van baby’s op komst! Inmiddels weet ik wel beter, want nu baby no.3 op komst is, heb ik een héél ander lijstje met wat er nog in huis moet komen… Wat we willen aanschaffen voor ons derde kindje: ik zette het op een rijtje! Lees je mee?

Uitzetlijst voor een derde kindje

Van wieg tot Maxi-Cosi en van stapels hydrofiele doeken tot een box: bij een derde kindje hebben de meeste ouders alles nog wel in huis. Tenzij je alles tussentijds verkocht hebt of een tweeling verwacht, dat is een ander verhaal ;) In ons geval hebben wij alle ‘grote’ spullen al: een complete babykamer, autostoeltjes, zelfs een duowagen zodat ik straks zowel Niene als de baby mee kan nemen voor een wandeling terwijl Suus op school zit. En toen tijdens de geslachtsbepalende echo ook nog bleek dat we voor de derde keer een dochter verwachten, leunde ik al voorzichtig achterover. Oké, ik hoef dus helemaal niks meer nu, want ook meisjeskleding hebben we méér dan genoeg op zolder staan! Laat je je bij een eerste kindje op komst nog van alles wijsmaken en koop je dus álles wat er op ‘het lijstje’ staat, is het nu wel andere koek. Ik weet nu beter wat ik gebruik, ben praktischer ingesteld en weet ook: alles is nog steeds te koop als de baby er eenmaal is, dus sommige aankopen kun je gerust uitstellen. Zo’n uitzetlijst voor een derde kindje is naar mijn ervaring nogal kort en bestaat voor ons vooral uit spullen die we niet per se nodig hebben, maar die ik wel graag wil kopen. Komt ie hoor!

Babykleertjes

Aan babykleertjes kom ik deze keer waarschijnlijk echt niets te kort. Ik heb alles van de grote zussen bewaard en dat is veel. Niene en Suus liepen namelijk lange tijd niet gelijk qua maat en seizoen, waardoor ik veel dubbelop heb. Sowieso zien de kleinste maatjes er nog perfect uit en heb ik alleen wat items uit de bakken gehaald die ik teveel had of die ik niet meer leuk vond. Zo had ik vijf babyjasjes (why?) en heb er uiteindelijk twee klaargelegd voor dit meisje. Al met al wil ik nog wel nieuwe babykleertjes aanschaffen. Onze ’traditie’ is om voor ieder kindje een eerste pakje te kopen en deze, nadat ze ‘m bij de geboorte aan hebben gehad, weg te leggen om te bewaren als herinnering. Zo’n eerste pakje wil ik dus ook uitkiezen voor ons derde kindje en ik heb al wat op het oog. Te zijner tijd zal ik het natuurlijk met jullie delen! Ook heb ik laatst nieuw kleertjes uit de schattige babylijn van Sophie de Giraf gekregen en mag ik binnenkort shoppen in samenwerking met een andere leuke winkelketen. Zelf heb ik twee zoete rompers gekocht in de sale bij HEMA, maar het is meer ‘voor de leuk’ dan dat het per se nodig is. Daarom zal het ook niet veel zijn wat ik koop, maar enkele nieuwe dingetjes voor deze nieuwe baby komen er wel!

Aanschaffen voor ons derde kindje dit moeten willen we nog kopen! - Mama's Meisje blog

Boxkleed

Eerlijk gezegd hebben we hier wel genoeg boxkleden in huis, maar na tussenkomst van twee koekjeskruimelende-, snotterende en soms ook spugende baby’s/dreumesen zien deze er niet meer uit als zijnde ‘schoon’. Als reserve doen ze het prima, maar toch wil deze mama graag een nieuw boxkleed voor in de box. Als ik zeg ‘panter’ dan weet jij al genoeg en ik heb er al eentje op het oog ;) Ook heb ik voor ieder kindje eigen boxmobielhangers gekocht. Voor Suus waren dit de schattige konijntjes van Little Dutch en voor Niene de handgemaakte vilten figuurtjes van Poppaa. De reden hiervan is omdat ze misschien ooit zelf mama zullen worden en dan de boxmobielhangertjes nog hebben waar ze zelf als baby onder lagen. Wie weet is vintage dan weer hip en willen ze ze dan gebruiken voor hun eigen kroost! In het kader van vooruit denken ;) Welke ik zal aanschaffen voor ons derde kindje weet ik nog niet, maar heb je misschien een leuke tip, dan lees ik ‘m graag terug in de comments!

Washandjes en spuugdoekjes

Stapels heb ik ervan liggen: hydrofiele washandjes en spuugdoekjes. Ik gebruik ze nog steeds dagelijks om handen en snoeten te poetsen en die worden natuurlijk niet alleen meer vies van eten… Buiten spelen, knutselen, ravotten: ze vertonen duidelijke sporen en verkleuringen door het vele gebruik en daarom ga ik nieuwe stapeltjes aanschaffen voor baby no.3. Frisse washandjes en spuugdoekjes dus!

Puckababy

Ik schreef al eens uitgebreid over waarom mijn baby’s niet onder een dekentje sliepen/slapen. In plaats daarvan gebruiken we een 4-seizoenen slaapzak van Puckababy. We hebben er twee exemplaren van, want er zit er natuurlijk wel eens één in de was. Inmiddels zijn deze al flink versleten en verkleurd. Ga maar na: twee dames die er tot ruim 1,5 jaar in geslapen hebben en slaapzakken die in die tijd verkoudheden, lekkende luiers en spugende griepjes hebben doorgemaakt. Daarom wil ik minimaal één Puckababy slaapzak aanschaffen voor ons derde kindje, maar misschien opper ik ‘m ook als cadeautip voor de opa’s en oma’s. Het is wat mij betreft dé musthave die niet op je uitzetlijst mag ontbreken en ze hebben allerlei nieuwe printjes waardoor ik amper kan kiezen ;) En nee, ik word hier niet voor betaald maar ben oprecht enthousiast!

Swaddles in leuke printjes

Toegegeven: met de stapel swaddles die er in de kasten van de kinderen liggen, kan ik met gemak een heel weeshuis afdrogen. Toch zijn ook deze hydrofiele doeken flink gebruikt en daardoor niet meer zo vrolijk en mooi gekleurd als dat ze bij aanschaf waren. We gebruiken ze dan ook nog steeds dagelijks als de meisjes in bad gaan. En wat ligt er onder baby’s hoofdje in wieg, ledikant, kinderwagen en box? Juist ja, swaddles! Omdat het oog ook wat wil, ga ik een paar nieuwe swaddles in leuke printjes aanschaffen voor ons derde kindje. Ik heb er al wat op het oog en inmiddels uit leuke samenwerkingen ook enkele mooie exemplaren mogen ontvangen. Even wat opfrissen dus en ik zal ook even door de aanwezige stapel heen gaan om de echt toegetakelde exemplaren weg te doen.

Uitzetlijstje baby no.3 - Mama's Meisje blog

Flesjes en fopspenen

Toen ik een paar weken geleden de bakken met babykleertjes doorspitte, kwam ik nog allerlei dichte verpakkingen met spenen tegen! Bij Suus begon ik, op aanraden van de kraamverpleegkundigen uit het ziekenhuis, met Dr. Brown flessen. Al snel kreeg zij dikkere voeding en dat liep voor geen meter door die flessen. We stapten toen over op Difrax en daar begonnen we bij Niene direct mee. Spenen voor op de flessen heb ik genoeg, maar ik moet nog wel enkele nieuwe flesjes en fopspenen aanschaffen voor ons derde kindje. Ik houd dan altijd graag de folders in de gaten omdat ze weleens korting hebben op dit merk bij diverse drogisterijen. Scheelt toch weer!

Waskussenhoes en badcape

Nog zo’n ’traditie’ waar ik mee begonnen ben bij Suus: de badcape bewaren waar ze als pasgeboren baby zoveel in hebben gelegen. Op deze badcapes was ik extra zuinig en ook Niene heeft haar exemplaar (roze met een strik van Elodie Details) inmiddels in de herinneringenkist liggen. Voor baby no.3 wil ik ook zo’n extra mooie badcape aanschaffen en ik heb er al eentje gespot die ik op mijn favorietenlijstje heb gezet. Ook wil ik één nieuwe waskussenhoes aanschaffen voor ons derde kindje omdat ik het leuk vind als deze perfect matcht met haar kamertje. Als dat af is, zul je het vanzelf terugzien in de roomtour ;)

Je leest het: ik wil nog wel wat leuke dingetjes aanschaffen voor ons derde kindje. Welke dingen vond jij onmisbaar van de uitzetlijst? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1