Sinds een paar weken is Mama’s Meisje enorm aan het kwijlen! Dit kan komen doordat de tandjes onderweg zijn. Gevolg: van die grote natte plekken in de rompers, shirtjes en truien.

Géén gezicht natuurlijk. Maar ook heel onhandig. Want ik heb niet echt de behoefte om haar 3 x per dag schone kleren aan te doen. Dus ging ik op zoek naar een oplossing in de vorm van kwijlslabbetjes. Eerste Hulp Bij Kwijlen!

Zo kwam ik terecht op de Facebookpagina van MUP! Deze webwinkel is opgericht door Suzan. Zij maakt van allerlei hippe stofjes deze leuke ‘zeversjaaltjes’. Ik heb er gelijk 3 besteld voor m’n mini. En dat was lastig, want er is zoveel keus!

Voor alle bovenstaande sjaaltjes geldt: Alle losse sjaaltjes zijn nog steeds -40% in de sale, zolang de voorraad strekt. Je gebruikt ze als kwijlslabbetjes of gewoon als hippe sjaaltjes.

Voordat de stof vermaakt wordt tot o.a. sjaaltjes, wordt de stof eerst zorgvuldig gewassen. Dit kan namelijk invloed hebben op de eigenschappen van de stof. Zo krimpt de stof een beetje. De sjaaltjes zijn gemaakt van 2 lagen tricot en sluiten door middel van een a-merk drukknoopje. Ik kan terugzien dat er echt kwaliteit wordt geleverd, want de sjaaltjes worden hier veelvuldig gebruikt, maar blijven mooi van kwaliteit en kleur. Ook na minimaal 10 wasbeurten, vallen ze nog steeds mooi.

Voor Suus koos ik de witte met zwarte veertjes, de roze met sterretjes en de blauwe met pijltjes.New Tan 100%

Ik vind de MUP-sjaaltjes zo ideaal omdat er geen kwijlvlekken in de kleding komen. Hierdoor blijft de kleding netjes en kan ik het bewaren om een ander kindje blij mee te maken of sommige items om door te verkopen. De sjaaltjes vallen mooi hoog, dus er kan ook niets tussendoor lekken. Maar ze zitten zeker niet te strak. Ze vallen dus echt goed! En er zijn hele leuke, hippe printjes verkrijgbaar. Dus het sjaaltje heeft een functie, maar het oog wil ook wat. Dat komt nu zeker goed!

Naast de sjaaltjes, kun je bij MUP ook terecht voor handgemaakte ‘schouder’spuugdoeken. Als je kleintje een boertje moet laten, vind ik het altijd zo’n gehannes met de gewone spuugdoekjes. Meestal blijft die niet op je schouder liggen, met als gevolg dat boertje met meekomend kwijl sneller in je eigen kleding kan belanden. De schouder spuugdoek van MUP blijft mooi op de schouder liggen en blijf je zelf droog. Ook ideaal om te gebruiken bij borst- of flesvoeding.
schouder-spuugdoek
Je kunt eens een kijkje nemen op de Facebookpagina van MUP! Daar vind je alle stofjes die verkrijgbaar zijn. Want je kunt er ook leuke (gepersonaliseerde) shirtjes, broekjes en lakentjes bestellen.