Afgelopen dinsdagavond zat ik er stipt om 20.30 uur he-le-maal klaar voor, inclusief bingokaart (die je ook in deze blog vindt)… Nieuwe ronde, nieuwe kansen en hopelijk een seizoen waarbij er wél een koppel getrouwd blijft! 9 x dit denk ik tijdens Married At First Sight! 

Nieuw seizoen Married At First Sight

Afgelopen dinsdag begon een nieuw seizoen van Married At First Sight: nummer 7 alweer! Deze keer doen er zeven koppels mee en nadat ik enkele seizoenen geleden begon met kijken, is het één van mijn favoriete televisieprogramma’s. Wie herinnert zich niet de veeleisende Christel die compleet afknapte op Marcel’s accent, Henk & Chantal (behoeft geen verdere uitleg) en Kimberley en Robin, die niet zo gezellig uit elkaar gingen. Ik blijk niet zo’n goed inschattingsvermogen te hebben, want ik was er bij de eerste aanblik van overtuigd dat zowel Sanne en Thierry (2020) als de goedlachse Mick en Daisy (2021) happily ever after en op hun sloffen het seizoen zouden doorlopen. Niets was minder waar: in het laatste seizoen bleef er zelfs geen enkel koppel getrouwd! Het goede nieuws is dat er inmiddels twee MAFS-baby’s zijn geboren: dat geeft de burger moed. En ik heb natuurlijk ook gekeken naar de Australië editie, die een stuk interessanter was. Nu seizoen zeven is begonnen, kijk ik weer iedere dinsdag en schiet er van alles door mijn hoofd. 9 x dit denk ik tijdens Married At First Sight!

1. Hoeveel lef heb je om hieraan mee te doen?

Respect hoor! Want hoeveel lef heb je om je aan te melden en, als je dan uiteindelijk alle selectierondes doorlopen hebt, mee te doen met Married At First Sight? Als je het mij vraagt: een heleboel. Niets zou zo enorm buiten mijn comfort zone liggen als op televisie komen en dan al helemaal in een programma waarin je met een onbekende trouwt terwijl heel Nederland meekijkt. Een huwelijk is in de meeste gevallen een vrolijke, mooie en positieve gebeurtenis maar uit eerdere seizoenen weten we dat je ook kwetsbaar in beeld kunt worden gebracht én dat heel (Twitterend) Nederland een mening over je heeft. Respect dus!

2. Blauw trouwpak: check!

Waren ze in de uitverkoop? Heeft de redactie van Married At First Sight een dealtje gesloten met de trouwpakken sponsor? In vorige seizoenen spotten we ze meermaals… Een blauw trouwpak: kruisje op de bingokaart! Dinsdagavond shinede Sander in een wit pak, maar we hebben nog zes koppels te gaan hè, haha.

3. Meteen trouwen in de eerste aflevering

De kritiek op het vorige seizoen is niet onopgemerkt gebleven bij de makers van Married At First Sight. We zaten afleveringen lang te wachten tot er ein-de-lijk getrouwd werd, het duurde écht te lang. De voorstelronde, trouwjurk uitzoeken, vrijgezellenfeest, trouwjurk aantrekken, twijfels en tranen, de deur die nog nèt niet openging en dan waren we bijna 6 afleveringen verder voordat er een ja-woord te horen was. Say no more, want als ik de aankondigingen moet geloven, wordt er vanaf dit seizoen sneller getrouwd. Hulde!

9 x dit denk ik tijdens Married At First Sight (+ bingokaart!) - Mama's Meisje blog

4. Ik kan me niet voorstellen dat hij/zij geen leuke match in de kroeg tegenkomt!

Net als in ieder vorig seizoen dat ik heb gezien, zitten er ook nu weer enkele deelnemers in Married At First Sight waarbij ik me niet kan voorstellen dat hij/zij geen leuke match in de kroeg tegenkomt! Spontane, goed uitziende mannen en vrouwen waarvan je zou verwachten dat ze probleemloos een leuke date aan de haak slaan. Maar vaak blijkt het aan de haak slaan geen probleem en zit het ‘m meer in de houdbaarheid: ze hebben nog niet DE kandidaat gevonden voor een lang en gelukkig leven samen. Wie weet lukt dat in dit programma wel…

5. Married At First Sight: wat is Carlo toch een heerlijke presentator

Alle lof voor Carlo. Wat een warme, hartelijke, gewoonweg héérlijke presentator is dat! Ik las vorig jaar dat er kritiek kwam: mensen vonden hem te aanwezig. Ik vind dat hij het supergoed doet, helemaal op zijn eigen manier en ik ben wel gecharmeerd van die stijl!

6. Dit wordt niets!

Dat je dan bij het altaar al ziet: dit wordt niets! Je voelt het soms al op je klompen aan, maar ik werd een aantal keer toch verrast doordat zo’n stel redelijk harmonieus door de afleveringen kwam. Totdat in de laatste aflevering alsnog de spreekwoordelijke handdoek in de ring werd gegooid… Zal het deze keer beter aflopen?

7. Deze twee zijn zo leuk samen!

Match made in heaven! Nou, dat heb ik wel een aantal keer gedacht en toen bleek ik er dus compleet naast te zitten. Ik vertrouw mijn eigen beoordelingsvermogen niet meer, haha! We gaan weer zien waar het schip strandt. Oh nee, het huwelijksbootje.

8. Even op Instagram checken…

Ja, ik ben dus zo iemand die Instagram checkt, haha. Dat deed ik ook bij Selling Sunset, om te kijken of Chrishell en Jason serieus een relatie hadden. En dat doe ik dus ook bij Married At First Sight deelnemers, al zijn daar meestal weinig spoilers te bespeuren. Na afgelopen seizoen werd er flink met modder gegooid. Lars en Lizzy, need I say more?

9. Laten we hopen dat dit seizoen beter verloopt dan het vorige!

We zijn pas net van start, maar het zou toch zó leuk zijn als er in dit seizoen van Married At First Sight een stelletje tussen zit dat stápelverliefd wordt en mét trouwring de laatste aflevering afsluit. En ze leefden nog lang en gelukkig!

Married At First Sight bingokaart - Mama's Meisje blog

Married At First Sight Bingokaart

Zit jij al klaar voor de nieuwste aflevering van Married At First Sight? Ik deelde ‘m dinsdag al in m’n stories op Instagram én op Facebook, maar hierbij alsnog. Pak de bingokaart er maar bij!

Kijk jij ook naar Married At First Sight? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog