Vandaag is het Vaderdag én dus de perfecte gelegenheid om Erik eens in het zonnetje te zetten. Want dat hij een hele leuke en lieve papa is, daar ben ik allang achter. Vandaag deel ik daarom met jullie: 6 redenen waarom Erik de liefste papa van ons meisje is!

1. Luiers verschonen als een pro

Hoe onhandig hij met minibaby’s was voordat we zelf een kindje kregen, zo handig is hij nu. Erik draait z’n hand er niet meer voor om en verschoont luiers als een pro. Eerlijk gezegd had hij de hele verzorging van Suus eerder onder de knie dan ik. Ik lag namelijk in het ziekenhuisbed en kon niet echt makkelijk staan en lopen door de keizersnede. Erik pakte het allemaal aan en verzorgde ons meisje echt super. De verpleegsters vroegen zelfs of ie op de kraamafdeling kwam werken ;)

Erik de leukste papa

2. In badje door papa: altijd feest!

Als Erik Suus in bad doet, is het altijd een feest in de badkamer. Suus gilt het uit van plezier, want papa maakt allerlei grapjes en alles staat blank na deze baddersessies. Spetteren en klieren, wat een lol! Wat Suus het mooist vind? Als hij liedjes zingt. En Erik heeft een heel repertoire op zijn naam staan. De alombekende hit van The Automatics wordt genadeloos omgetoverd tot ‘What’s there coming over the hill, is it a badeend‘ en wat dacht je van ‘In m’n eendje in een tweepersoons‘ van ons aller Koos Alberts (let op de woordspeling). Hij heeft zijn roeping gemist, had beter songwriter kunnen worden ;)

3. Hij heeft alles voor ons meisje over!

Nachtvoedingen, in de late uurtjes naar de huisartsenpost, een heel grasveld aangelegd: Erik doet er alles aan om ons meisje tevreden te houden. In de kraamweek heeft hij bijna alle nachtvoedingen gedaan omdat ik zo slecht ter been was. Op Texel zag hij hoe leuk Suus het spelen in het gras vond en binnen een week hadden we zelf ook een grasveld in wording achter huis. En zo zijn er talloze voorbeelden. Voor veel mensen is dat misschien vanzelfsprekend, maar ik vind het echt mooi om te zien dat ze zo gek op elkaar zijn! Ben wel heel benieuwd of hij bij zijn standpunt ‘er komt hier geen paard in de stal‘ blijft: wat als Suus een paardenmeisje wordt? Time will tell :P

IMG 3659

4. Hij leest op de leukste manier verhaaltjes voor

Bij het naar-bed-gaan ritueel hoort altijd het voorlezen van een verhaaltje. Suus heeft al heel veel boeken, maar meestal kiest papa voor Jip en Janneke of Dikkie Dik. Suus gilt het meestal uit van plezier, want papa doet de gekste stemmetjes na. En zo wordt voorlezen een mini-feestje voor het slapengaan!

5. Papa en Suus loveeeee slapen!

Suus heeft haar gekke slaaphoudingen en vaste slaapjes niet van een vreemde. Als mevrouw weer eens een nachtje bij ons in bed slaapt, blijft er gelukkig nog een klein strookje over waar ik op kan liggen. Papa en Suus slapen nogal breed: het liefst overdwars! Je kunt ook gerust een hele fanfare naast het bed zetten: Suus en papa worden echt niet wakker! Samen chillen ze ‘m als een baas en ook bankhangen met papa vind Suus heerlijk. Hartje voor pyjamadag!

SAM 2751

6. Hij zal er altijd voor haar zijn!

Niet alleen om haar handje vast te houden tijdens het leren lopen, te leren fietsen zonder zijwieltjes en te helpen opstaan na het vallen. Hij zal altijd voor haar klaarstaan wanneer ze hulp nodig heeft. Ook al is het midden in de nacht of aan de andere kant van de wereld: ze hoeft maar te bellen en hij komt eraan!

Waarom is jouw vriend/ man de leukste, liefste, geweldigste superpapa voor jullie kindje(s)? Laat je reactie achter in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin