Over een kleine maand is Suus jarig en naast haar verjaardagsfeestje ben ik ook begonnen met de voorbereidingen voor de traktatie op het KDV. Ik wilde namelijk een snelle, makkelijke maar toch leuke traktatie. Daarom zette ik enkele easy opties voor je op een rijtje: vijf keer traktatie-ideeën voor luie moeders! Who’s with me?

Het leed dat trakteren heet

Trakteren: als kind vond ik het geweldig. Ik weet nog dat ik op de basisschool een vriendinnetje mocht uitkiezen en dan mocht je samen de klassen rond om de juffen en meesters van de andere groepen een traktatie te brengen. Dan kreeg je een kaart mee waar iedereen iets op zette en mocht je een sticker uitkiezen. Of ik me nog kan herinneren wat ik trakteerde? Heel eerlijk gezegd niet. Mijn moeder is in ieder geval erg creatief en nam graag alle tijd en moeite om de meest bijzondere traktaties in elkaar te zetten. Die creatieve genen heb ik deels wel meegekregen, maar zal ik eens heel eerlijk zijn? Ik heb er gewoon geen zin in. En daarom ga ik voor gemak! Ik bestelde van alles bij AliExpress en laat je vandaag vijf simpele, makkelijke maar toch vrolijke, leuke traktaties zien! Speciaal voor luie mama’s net als ik ;)

img 2919

Makkelijke traktatie #1: Luchtballon

Benodigdheden per stuk:

  • 1 popcornbakje
  • 4 papieren rietjes
  • 1 ballon
  • 1 rolletje washi-tape
  • popcorn of een andere traktatie

makkelijke traktaties ali express 2018

Via AliExpress kwam ik geweldige popcornbakjes tegen. Ze zijn er in ontzettend veel kleuren, maar ik bestelde ze natuurlijk in het roze. De overige kleuren die verkrijgbaar zijn, zijn: rood, blauw, groen, geel en zwart. Ik had nog papieren rietjes met een sterrenprint liggen, die ik ooit bij Action heb gekocht. Met washi tape heb ik in iedere hoek van het bakje een rietje vast getaped. Daarna heb ik een ballon opgeblazen. Deze is niet volledig opgeblazen, maar ongeveer driekwart. Deze steek je makkelijk tussen de vier rietjes, waardoor de ballon blijft zitten. Het bakje kun je vullen met popcorn, maar je kunt ook andere vulling gebruiken. Simpel, snel en het ziet er nog leuk uit ook!

makkelijke traktaties ali express 20181

Makkelijke traktatie #2: Foliezakjes / uitdeelzakjes konijntje

Foliezakjes of uitdeelzakjes, hoe je ze ook wilt noemen: ze zijn ontzettend makkelijk. Je kunt je traktatie namelijk al even van te voren voorbereiden, omdat de inhoud lekker vers blijft! Deze schattige uitdeelzakjes met een konijntje op een rosékleurige achtergrond zijn daar prima voor geschikt en ze zien er nog leuk uit ook! Ik hou d’r van ;)

makkelijke traktaties ali express 20185

Makkelijke traktatie #3: IJsjes!

Deze leuke ijsjes zijn verkrijgbaar in blauwe en roze variant. Je ontvangt ‘losse‘ onderdelen die je zelf moet vouwen als giftbox. Ik kreeg er geen beschrijving bij, dus het is even puzzelen, maar als je het doorhebt is het zo klaar! En dan heb je een ontzettend leuke traktatie waar je bijvoorbeeld een doosje rozijntjes, een toeter en een ballon in kunt doen. Ook verkopen ze bij Action leuke dingetjes die je erin kunt doen, zoals stickertjes, krijtjes en dergelijke. Easy peasy!

makkelijke traktaties ali express 20182

img 2898 001

Makkelijke traktatie #4: Hello Kitty

Kartonnen bakjes die je kunt vouwen, vullen met traktatie en klaar is Karin! Dat staat me wel aan, dus bestelde ik deze leuke kartonnen bakjes met de afbeelding van Hello Kitty erop. Er zijn nog tal van andere varianten verkrijgbaar, namelijk: bekende superhelden, Belle en het Beest, Vaiana, Disney prinsessen, Trolls, Minnie Mouse, de kleine Zeemeermin, unicorns, Minions, Batman, Emoji’s, Spiderman, Mickey Mouse en prinses Sophia. Voor elk wat wils en enorm makkelijk als je weinig tijd of inspiratie hebt. Ik deed er een bellenblaas, een toeter en een Squeezy (knijpfruit) in van Goodies. Maar je kunt er natuurlijk ook iets anders in doen!

makkelijke traktaties ali express 20183

Makkelijke traktatie #5: Foliezakjes / uitdeelzakjes met diertjes

Last but not least: van een vriendin kreeg ik de tip over deze schattige foliezakjes! Ik bestelde ze met varkentjes, maar er zijn ook zakjes te bestellen met een kat, hamster of uil. Voor het voorbeeld deed ik er popcorn en chips van Goodies in. De labels kocht ik laatst bij Action (zoals je misschien hebt gezien in deze shoplog) en maakte ik met een stukje washi tape vast aan de zakjes. Lief, makkelijk, snel klaar: ik ben fan!

makkelijke traktaties ali express 20184

img 2927

Nog meer makkelijke traktaties vind je hier!

Ben jij ook lid van team makkelijke traktaties? Welke is jouw favoriet? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter! Volg jij Mama’s Meisje al op Pinterest? 

liefs karin

 

 

 

 

mamas meisje makkelijke traktaties ideeen tips inspiratie

Makkelijke traktaties voor luie moeders AliExpress tips - Mama's Meisje blog