Happy 39 weeks! Deze week kwamen er allerlei leuke pakketjes binnen, gingen we nog even door met opruimen en schoonmaken én genoot ik van een heerlijke zomerse dag! Er staat weer een nieuwe zwangerschapsupdate klaar, lees je mee?

39 weken zwanger

Woeh, 39 weken zwanger alweer! De laatste loodjes zijn nu serious business en daarom wilde ik de afgelopen weken nog mooie foto’s van mijn buik hebben. Hoewel deze weken voor mijn gevoel voorbij kruipen, is het afgelopen voordat je het weet en daarom was het ‘nu of nooit’. En dus mocht Erik weer in de rol van fotograaf kruipen en ben ik heel blij met weer een rits aan foto’s, haha. Ik durfde het zelfs aan om een ‘blote buikfoto’ op mijn Instagram te plaatsen, iets wat in de vorige zwangerschap totaal ondenkbaar was. Ja, mijn buik is getekend met striae en mijn navel is een soort van uitgerekt en ontploft, maar tijdens deze zwangerschap heb ik me nog helemaal niet onzeker over mijn lijf gevoeld. Er staat inmiddels ruim 28 kilo meer op de teller dan 9 maanden geleden, maar ik ben gewoon heel trots dat het allemaal zo goed is gegaan deze keer. En die extra kilo’s? Die raak ik echt wel weer kwijt! Dat is de vorige keer ook heel goed gelukt en ook al moet ik het echt de tijd geven en zal ik nog regelmatig ongeduldig zijn op dat vlak: het komt allemaal weer goed! Eerst maar eens een gezonde baby op de wereld zetten. First things first ;)

39 weken zwanger perspakketjes buikfoto stokke tripp trapp soft mint therme natural - Mama's Meisje blog

Opruimen & pakketjes

Aangezien onze tuin een halve zandverstuiving/oerwoud was, besloten we afgelopen zondag om daar eens iets aan te doen. De kinderen vonden het geweldig, want ze mochten helpen met ramen wassen en de tuinset poetsen. Dat werd natuurlijk één groot waterfestijn, maar dat is helemaal niet erg. Aan het eind van de middag hadden we ons terras onkruid- en zandvrij, waren de ramen en terrasdeur weer schoon én hadden we de schuur praktisch ingericht. Zo fijn! Vorige week ontving ik van Therme hun nieuwste lijn: Natural Beauty. Ik kreeg een shower gel, shampoo, body lotion, dag- en nachtcrème toegestuurd en deze week plande ik een ontspanmomentje voor mezelf in. Deze lijn ruikt licht kruidig en is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Wat een verwennerij, want rondom Moederdag kreeg ik ook al zo’n verwenpakket van Therme! Deze mamablogger hoor je dus niet klagen :) Ook stond de pakketbezorger voor de deur met een nieuwe Tripp Trapp stoel van Stokke, die we van hen mochten uitzoeken. Er zijn namelijk twee nieuwe kleuren in de collectie, waaronder de kleur ‘Soft Mint’ die wij prachtig vinden! We kunnen de stoel meteen gaan gebruiken als ons meisje er eenmaal is, want er zit een prachtige nieuwe Newborn Set bij. Wauw! Ook maakte ik de koelkast in de keuken schoon en plakte ik briefjes op de kastjes en in de koelkast waarop de vermelding ‘glutenvrij’ staat. Dit leek me wel handig voor als de kraamzorg er is, dan weet ze dat ze bij die gedeeltes in de keuken iets alerter moet zijn.

collage zwangerschapsupdate - Mama's Meisje blog

Zomerse sferen

Terwijl de kids begin deze week een dagje op de opvang waren, besloot ik naar het winkelcentrum te gaan. Ik had nog enkele drogisterijartikelen nodig en wipte ook even bij Zeeman, Wibra en Big Bazar binnen. En ik maakte gelijk even van de gelegenheid gebruik om de heerlijkste gebakjes bij de lekkerste bakker mee te nemen… Heel vervelend! Ik kocht voor de kinderen wat nieuw zandbak- en watertafel speelgoed en dat was natuurlijk met het oog op het einde van de week. Donderdag, tijdens Hemelvaart, was Erik vrij én het werd mooi weer. We brachten de tuin in zomerse sferen: we zetten de parasol op, vulden de watertafel en het zwembadje en de waterpret kon beginnen! Van te voren was ik bang dat het misschien té warm zou zijn en ik er last van zou krijgen (ben tenslotte al 39 weken zwanger), maar niets was minder waar. Ik zat heerlijk met mijn beentjes omhoog onder de parasol terwijl de kinderen zich naast me vermaakten in het zwembadje. Ik ontdekte zelfs dat er jonge koolmeesjes in ons vogelhuisje zitten, hoe schattig! Al met al was het een heerlijke dag en de kinderen lagen veel later in bed dan normaal, maar zoals Suus zei: “ik vond het echt heel leuk in het zwembad, mama!“. Nadat ze in bed lagen, ruimden wij alles op en dronken we nog een (voor mij alcoholvrij) biertje in de tuin. Hoewel we nog heel wat werk moeten verrichten in de tuin, was dit zomerse dagje een geslaagde start van het staycation seizoen en voelde het zowaar als een minivakantie! Het enige dat nog ontbreekt is een goede nachtrust, maar één ding is zeker: het duurt niet lang meer en dan zijn die slapeloze nachten ineens niet meer zo doelloos. Ik kan niet wachten op alle nachtvoedingen en luiers!

Heb jij ook zo genoten van het zonnetje deze week? En vond jij die laatste weken ook zo dubbel? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1