38 weken zwanger: check! Deze week stond er een controle bij de gynaecoloog op de agenda, maakte ik coronaproof geboortetraktaties voor de opvang én hadden we een gevalletje ‘vals alarm’… Lees je mee?

Controle bij de gynaecoloog

Joeee, kan iemand me even knijpen? Vandaag ben ik 38 weken zwanger en dat voelt héél gek. Binnen nu en heel snel hopen we onze dochter gezond en wel in onze armen te hebben. Ook al weet ik dat dat eraan zit te komen, toch voelt het heel surrealistisch, alsof je in een soort roes naar die datum toe leeft. En voordat we het weten is het al zover, lijkt het alsof het nooit anders is geweest… Deze week stond er in ieder geval weer een controle bij de gynaecoloog op de agenda. De laatste keer was alweer 3 weken geleden en in de tussentijd zijn de laatste loodjes behoorlijk zwaarder gaan wegen. Zo slaap ik ’s nachts superslecht en lig ik úren achtereen wakker. Meestal slaap ik tussen 00.30 en 03.15 uur en daarna is het gedaan met de pret. Ik heb al geprobeerd om eerder te gaan slapen, maar dan lig ik gewoon twee keer zo’n drie uur naar het plafond te staren. De gynaecoloog vond het verstandig om me wel uitgerust de keizersnede in te laten gaan en schreef daarom een slaaptablet voor. Eén om precies te zijn, die ik twee dagen voor de tijd kan innemen zodat ik in ieder geval een goede nacht slaap. Ik kijk er nu al naar uit. Mijn bloeddruk was iets hoger dan de afgelopen weken, maar niet zorgwekkend. Ook het hartje van de baby klonk goed! Ze lag bij de controle nog niet vast, maar wel met haar hoofd naar beneden in het bekken. Al met al ben ik, op de slapeloosheid na, blij dat het deze keer zo verloopt, al vind ik het best pittig met 2 kinderen en zo weinig energie. Maar de laatste loodjes wegen nu eenmaal het zwaarst ;)

coronamaatregelen controles bij gynaecoloog zwangerschap ervaring - Mama's Meisje blog

Geboortetraktaties

Om nu de hele dag stil te staan bij het feit dat ik behoorlijk moe ben, dat is ook niet helemaal mijn stijl. Daarom stortte ik me deze week op allerlei things to do! We ruimden Erik’s kantoor grondig op, evenals de berging. Ook maakte ik, samen met Suus, de koelkast in de bijkeuken schoon. Verder activeerde ik dan eindelijk het abonnement op mijn e-reader en ben ik inmiddels begonnen met lezen. Dat doe ik vooral ’s nachts, want wat moet je anders doen als je wakker ligt? Ook zocht ik een nieuwe oplossing voor de geboortetraktaties. Ik had namelijk bedacht om roze spekjes in schattige traktatiezakjes van AliExpress te doen. Ook had ik stickers besteld met ‘hoera, ik ben grote zus!’. Door de coronamaatregelen kregen we te horen dat trakteren nog wel is toegestaan op de opvang, maar alleen voorverpakt. Dus spekjes vanuit een grote zak in kleine zakjes verdelen, viel daar niet onder. Na een korte zoektocht vond ik een horecaverpakking met voorverpakte spekken. Ik moet natuurlijk ook rekening houden met het glutenvrije dieet van Suus en deze spekken kwamen door de keuring! Eenmaal binnen heb ik het direct allemaal in elkaar gezet. Ik deed 40 voorverpakte spekjes in de traktatiezakjes, sloot deze af met de bijgeleverde goudkleurige binders en plakte de stickers erop. Al met al ziet het er heel feestelijk uit en een gedeelte kunnen we gebruiken om mee te geven aan de raamvisite.

geboortetraktaties voorbereid hoera een zusje stickers spekje traktatiezakjes - Mama's Meisje blog

Baby ready

Check, check, dubbel check: ik ben 38 weken zwanger en we zijn baby ready! Alles staat klaar, van vluchttassen tot een gevulde commode en van een mega voorraad luiers tot het wiegje op onze slaapkamer. Qua luiers, billendoekjes en verzorgingsproducten heb ik de afgelopen maanden allerlei perspakketten ontvangen, waaronder een pakket van JOONE Paris. De luiers die ik ontving hebben een schattig design met hartjes, maar er zijn nog meer printjes verkrijgbaar. Ook kreeg ik er billendoekjes bij op basis van olijfolie. We hebben deze producten nog niet getest, maar de recensies die ik op de website las, zijn positief. Naast deze producten voor de baby kreeg ik ook twee verzorgingsproducten voor mezelf: een anti-striae set bestaande uit een crème en een olie. De crème bevat karitéboter en belooft de striemen en littekens minder zichtbaar te maken. Ik smeer deze ’s avonds na het douchen op mijn buik, het ruikt fris en smeert erg zuinig, dus ik doe lang met een tube. De olie bevat muskusroos, wat de huid herstelt en daardoor de striemen en littekens minder zichtbaar maakt. Deze smeer ik ’s morgens op, het ruikt heerlijk zacht en zoetig, trekt snel in en ik heb maar één pompje nodig om mijn buik geheel in te smeren. Drie zwangerschappen hebben natuurlijk flinke sporen achtergelaten en de laatste groeispurt zorgt ervoor dat mijn buik weer behoorlijk gestreept is. De olie en crème zijn in ieder geval heel fijn om te smeren en ik zal ze ook na de bevalling blijven gebruiken om zo de schade hopelijk wat te beperken!

JOONE Paris perspakket luiers billendoekjes zwangerschap olie buikolie striae - Mama's Meisje blog

Vals alarm

Afgelopen week dacht ik serieus dat de bevalling uit zichzelf begonnen was. Ik werd wakker en moest naar het toilet. Hoogzwanger en uit bed komen gaat niet zo soepel meer, dus ik draaide me op mijn zij om rechtop te komen. Terwijl ik lag voelde ik niets bijzonders, maar zodra ik op de rand van het bed zat, begonnen de krampen vanaf onderin tot helemaal bovenin mijn buik. Meteen heel heftig en zoals ik herkende van toen ik weeën had bij Niene. Ik dacht: “oh my god, wat is dit nou weer?!“. Dus stond ik op om naar het toilet te gaan en vervolgens weer terug naar de slaapkamer, terwijl die krampen bleven komen en gaan. Ik maakte Erik wakker, die zat meteen rechtop in bed. Hij ging een pittenzak warm maken en ik ging weer in bed liggen, waarna de krampen na een half uur afzakten. Ik ben daarna gewoon in slaap gevallen en toen ik even later wakker werd, had ik alleen nog wat menstruatiepijn. Dit zakte trouwens wel weer af in de loop van de dag. De rest van de week heb ik wel last gehad van indalingsweeën, dat gevoel ken ik ook wel van de vorige zwangerschappen, maar die krampen tot bovenin mijn buik zijn gelukkig niet meer voorgekomen. Gevalletje ‘vals alarm’ dus! Ik ben nu 38 weken zwanger en op zich zou ze zich gewoon mogen aandienen, maar met een geplande keizersnede leven we toch toe naar een bepaalde datum dus dit scenario had ik niet helemaal in de planning, haha. Tja, baby bepaalt dus we gaan het meemaken!

38 weken zwanger - Mama's Meisje blog

Heb jij weleens zo’n vals alarm gehad tijdens je zwangerschap? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1