YAY! Vandaag ben ik 34 weken zwanger en dat betekent dat mijn verlof is begonnen! Eerlijk gezegd keek ik hier lang naar uit, maar gaat het niet verlopen zoals ik had gedacht. Ik ga er het beste van maken en vertel in deze blog hóé. Ook is de verbouwing zo goed als af en liet ik mijn handjes flink wapperen om dit te bewerkstelligen. Lees je mee?

Verbouwing

Vorige week vertelde ik al dat mijn broertje bleef logeren en ons super geholpen heeft met de verbouwing. Ineens kwam alles in een stroomversnelling en konden we afgelopen weekend de vloeren leggen! Vervolgens stortte ik me op de meubels op Niene’s nieuwe kamer. Lees: IKEA bouwpakketjes, goed te doen! Wel merkte ik dat mijn buik behoorlijk in de weg zat, maar met regelmatig een pauze tussendoor kwam het goed. Het duurde alleen iets langer, haha. En soms riep ik Erik’s hulp in omdat het bukken me teveel werd. Uiteindelijk stonden zondagavond alle meubels en heb ik maandag de boel schoongemaakt en ingericht. Alle kleding in haar nieuwe kast gelegd, de accessoires neergezet en haar nieuwe bedje opgemaakt. Ze vond het maar wat interessant en keek iedere keer op haar oude kamer, waar steeds meer spulletjes verdwenen. We hebben raamdecoratie besteld, die komt begin mei binnen en ook horren voor de ramen waren aan vervanging toe. Nu hebben we for the time being een oude dekbedovertrek voor het raam gehangen, waarna Niene haar eerste nachtjes al op haar nieuwe kamer heeft doorgebracht! Nog wel in het ledikant, want het grote bed is nog iets te spannend.

verlof verbouwing klussen babykamer - Mama's Meisje blog

Babykamer: check!

Nu Niene’s oude kamer officieel de babykamer is geworden, werd het tijd om die grondig schoon te maken en in te richten. Daar heb ik me zo’n anderhalve dag mee bezig gehouden en dat kwam mede doordat de kids gewoon thuis zijn. Ik was dus drukker met het aansturen van die twee dan dat ik uiteindelijk nodig had om alles op z’n plek te krijgen, niet echt ideaal… Maar het is af! Ook mijn nieuwe kantoor annex logeerkamer is zo goed als klaar, alleen het logeerbed zelf moet nog worden opgezet. De kasten op de gang zijn allemaal schoon, heb ik voorzien van een tapijtje onderin en zijn ingericht. Ik heb heel veel spullen verplaatst, uitgezocht en gesorteerd en deelde ook veel plaatjes hiervan op mijn stories. Daarop kwamen veel lieve, maar ook enkele bezorgde reacties: “denk om je rust!“. I know, maar dit weekje was gewoon even flink doorbikkelen zodat ik nu wat rustiger aan kan doen. 34 weken zwanger: tijd voor verlof!

34 weken zwanger - Mama's Meisje blog

Verlof!

Niks moet, niksen mag! En daarom wilde ik dus het grootste gedeelte van die opruim- en schoonmaakplanning achter de rug hebben. Boven is dit zo goed als klaar en dat geeft écht een lekker gevoel. Nu ga ik onze slaapkamer nog verder opruimen, de keuken een poetsbeurt geven en het kantoor van Erik onder handen nemen. Ook moet ik me nog buigen over de vluchttassen voor de hele family en meer van dat soort kleine regeldingetjes. Maar hé: daar heb ik nog ruim de tijd voor! En dus heb ik ook iets leuks voor mezelf geregeld. Dat is namelijk het enige nadeel van het hebben van een eigen bedrijf: je hebt geen baas of collega’s die je op dit soort momenten verrassen met een lief gebaar. En bij de vorige zwangerschappen was ik werkloos ten tijde van mijn verlof, dus helaas vis ik drie keer achter het net. Je kan er maar druk mee zijn :P Naast veel Netflix, besloot ik ook om mezelf weer een abonnement op Kobo Plus cadeau te geven. Dit heb ik al eerder gehad, maar heb ik destijds opgezegd omdat ik er te weinig gebruik van maakte. Ik heb een e-reader en die ligt nu al een tijdje onaangeraakt in de la, maar ik wil in mijn verlof lekker gaan lezen. Ook al is het maar een half uurtje, ’s avonds in bed: ik ontspan er altijd enorm van en daarom vond ik dit wel een leuke traktatie voor mezelf. Ik moet het aankomende week allemaal even activeren en dan kan het lezen beginnen! Iemand een leuke boekentip? Ik ben vooral liefhebber van waargebeurde verhalen, niet te zoetsappig please :) Helaas, geen bezoekjes aan de kapper, beautysalon, pedicure en gezellige thee- en lunchdates met vriendinnen of datenight met m’n lief, maar ik ga alsnog genieten! En op zoek naar een tutorial over hoe ik mijn eigen wenkbrauwen moet epileren :P

Vind/vond jij het ook een prettig idee om het grootste gedeelte ‘af’ te hebben voor de start van je verlof?  En heb je een leuke boekentip voor mij? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1