Yes! We hebben weer een nieuwe mijlpaal in de pocket, want vandaag ben ik 30 weken zwanger. Voor mijn gevoel mag het aftellen nu officieel beginnen, maar ik maak me inmiddels wel steeds meer zorgen… Lees je mee?

Project peuterkamer

30 weken zwanger… En we moeten nog zoveel doen! Deze week zijn we begonnen met project peuterkamer. Dat is trouwens niet het enige, maar slechts een onderdeel van een grotere verbouwing. Uiteindelijk hebben we straks twee extra slaapkamers boven en dat is erg fijn. Maar voordat het zover is, valt er nog een heleboel werk te verrichten. En daar beginnen mijn zorgen al, want met de uitbraak van het coronavirus wordt het voor onze hulptroepen ineens een stuk lastiger en risicovoller om hier in huis te helpen. Het zal vast goed komen, maar ik gok dat als over een maand mijn verlof begint, we nog volop aan het klussen zijn en dat ik nog wekenlang druk ben met het inrichten en inruimen van de nieuwe kamers. Plus de babykamer, want daar liggen nu alle spullen van Niene nog in de kast omdat zij er nog slaapt. Niet echt een relaxte gedachte, maar het is zoals het is.

30 weken zwanger - Mama's Meisje blog

Nieuwe stoel op de babykamer

Vorige week liet ik vol trots de roomtour zien en toen lichtte ik al een tipje van de sluier op. Deze week werd namelijk de nieuwe stoel voor op de babykamer geleverd en wat is ie geweldig! Ik ben er ontzettend blij mee en zal ‘m aankomende week ook delen op social media. Nog leuker: ik mag precies zo’n zelfde stoel weggeven via Instagram, dus houdt mijn socials in de gaten ;) De babykamer is dus qua klussen en inrichten zover af, nu is het wachten tot de nieuwe slaapkamer van Niene klaar is. Op dat moment kan ik alle kleding van Niene overpakken en vervolgens alle babybenodigdheden in de babykamer kwijt. Gelukkig zijn de babywasjes al klaar, maar beddengoed en dergelijke heb ik nog niet gewassen. Dat zal ergens tussen de bedrijven door moeten gebeuren zodra ik plek heb om het op te bergen!

collage quarantaine coronavirus zwangerschap - Mama's Meisje blog

Zorgen…

Genoeg te doen dus! Daarom pakte ik de woonkamer aan, want het bureau gaat straks naar boven omdat er daar een kantoor annex logeerkamer komt. Ik zette de speelhoek en het speelkeukentje anders neer en Erik verschoof een zware kast naar een ander gedeelte in de woonkamer. Op de plek waar die kast stond, komt volgende week de box te staan. Weer een puntje afgestreept en ik vind het erg fijn om op die manier de kinderen en de hond voor te bereiden op de komst van hun zusje/de baby. Nu ik 30 weken zwanger ben, lijkt de bevalling dichterbij dan ooit. De situatie in Nederland is in de afgelopen week behoorlijk veranderd door het coronavirus en dat baart me zorgen… Het is niet zo dat ik er de hele dag door in de stress zit, maar ik vraag me wel af wat er de komende tijd gaat gebeuren en in hoeverre dit invloed heeft op de geboortezorg. Zo heb ik aankomende week een echo en kreeg ik een telefoontje van het ziekenhuis dat ik niemand mee mag nemen. Dat is natuurlijk jammer, maar het is niet anders. Maar hoe gaat het dan in de komende weken en wat als Erik’s aanwezigheid bij de bevalling ineens onzeker zou worden? Ik laat het allemaal op me af te komen en probeer te wennen aan het idee dat het nu weer helemaal anders gaat lopen dan ik van te voren had verwacht. Binnenkort zal ik er nog uitgebreider over schrijven, maar het toeleven naar de geplande keizersnede wordt ineens een stuk minder ontspannen dan het in eerste instantie was.

Maak jij je zorgen over het coronavirus? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1