Vorige week was al een drukke week, deze week verveelden we ons ook niet. Zo stonden er een controle en een zwangerschapsshoot op de planning, ging ik shoppen voor de meisjes én verder met mijn to poets lijstje. Vandaag ben ik 29 weken zwanger, lees je mee met de nieuwe zwangerschapsupdate?

Controle bij de gynaecoloog

Sinds vorig weekend voelde ik me niet heel fit en had ik last van buikpijn. Vervolgens kreeg ik krampen in mijn zij en dus dacht ik aan een blaasontsteking, omdat ik de klachten herkende van eerder. Maandag stond er een controle bij de gynaecoloog gepland. Omdat het deze keer niet op mijn werkdag gepland kon worden, nam ik de meisjes mee naar het ziekenhuis. Nadat ik ze bij de opvang had gebracht, was ik inmiddels oververhit van het gesleep. Mijn bloeddruk viel dus ook iets hoger uit dan normaal, maar was verder geen reden tot zorg want in het weekend thuis was deze laag. De gynaecoloog maakte een echo om de baby te checken en die was lekker aan het bewegen. Het hartje klonk goed, er is voldoende vruchtwater dus alles zag er picobello uit. Na de controle moest ik meteen door naar het lab om urine in te leveren. Aan het eind van de middag bleek uit de sneltest dat er wel iets zat, maar niet voldoende om te behandelen. Het is op kweek gezet en ik krijg begin volgende week te horen of daar nog iets uit kwam. Verder moet ik ook weer een dagcurve laten prikken bij 29 weken om te checken op zwangerschapsdiabetes. De volgende controle staat eind maart gepland, dan heb ik ook weer een groeiecho.

shoppen zwangerschapsshoot opruimen schoonmaken - Mama's Meisje blog

Shoppen en schoonmaken

In mijn enthousiasme gingen we voor de controle in het ziekenhuis nog even naar Intratuin en na de tijd een snel rondje door de stad. Ik shopte bij Primark en heb er inmiddels een shoplog van ingepland, dus die zie je binnenkort wel op de blog verschijnen! Die shopsessie mét kinderen was trouwens iets teveel van het goede, maar we hadden het wel gezellig samen! Omdat ik merk dat het allemaal zwaarder wordt, besloot ik me weer te storten op schoonmaken en opruimen. Af is af en we zijn tenslotte ook nog aan het verbouwen. Deze week heb ik de voorraadkast uitgemest, gepoetst en opnieuw ingedeeld. Ik dacht dat het redelijk netjes was, maar ik kwam weer dingen tegen waarvan ik was vergeten dat we ze in huis hadden. Al met al kan ik weer een vinkje op mijn lijstje zetten, wat een fijn gevoel! Ik deelde dit op Instagram en natúúrlijk kwamen er weer een heleboel reacties dat ik ‘nu al’ nesteldrang heb. Ik snap niet zo goed waarom die reacties worden gegeven. Volgens mij heeft niemand er last van als ik mijn kasten schoonmaak?! Of je nu 29 weken zwanger bent of 19 of 39 als je je wilt storten op dit soort klusjes, je kunt het toch niet voor iedereen goed doen blijkt maar weer ;)

29 weken zwanger - Mama's Meisje blog

Zwangerschapsshoot

Verder stond de pakketbezorger deze week supervaak aan de deur. De komende tijd staan er weer een heleboel leuke dingen op de planning, vooral voor Instagram! Qua werk heb ik mijn voorsprong weer terug en ga ik in de komende weken ook minder artikelen online gooien, omdat we een nóg drukkere tijd tegemoet gaan en ik merk dat mijn energiepeil daalt. We sloten deze week af met een zwangerschapsshoot bij Lisette Lubbers. Dit is inmiddels ons vaste adresje en ik heb tijdens de shoot al wat previews gezien op haar camera. Ik ben héél blij met wat ik zag en zal, als ik de foto’s binnen heb, ook een aantal foto’s delen op mijn social media kanalen. Ik ben blij dat ik weer zo’n mooie fotoshoot heb ingepland, want ook al is dit de derde zwangerschap, het blíjft bijzonder! Een mooie herinnering voor later! Vandaag ben ik 29 weken zwanger en dat betekent dat volgende week de 30-weken-mijlpaal in beeld komt. Jeetje, dan kan het aftellen langzamerhand beginnen. Ik pak heus m’n momentjes om stil te staan bij het nieuwe leven in mijn buik, maar kan het ietsje minder hard gaan please?! Morgen staat de babykamer roomtour op het programma, yay! Op naar volgende week…

Vond jij de zwangerschap in het derde trimester ook zwaarder worden? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1