Kan iemand me even knijpen? Vandaag ben ik 28 weken zwanger en realiseer ik me dat het nu écht heel snel gaat. Maar we moeten nog zó veel doen?! Deze week heb ik in ieder geval flink wat dingen afgestreept op mijn to do list en was het een drukke week voor de blog. Lees je mee?

Stilte voor de storm: babywasjes

Ken je dat? Zo’n gevoel dat je van alles wilt doen, maar het nog niet kunt? Daar liep ik al een paar weken mee rond en dat was echt stilte voor de storm. Voor iemand die steeds meer nesteldrang krijgt is dat behoorlijk vervelend, maar deze week kon ik eindelijk losgaan op allerlei to do’s. Ik ben 28 weken zwanger, de een zal denken ‘nog maar 28 weken’, terwijl de ander begrijpt dat de weken voorbij vliegen. En dus besloot ik me te storten op babywasjes en alle babykleertjes in maat 50/56 uit te wassen en te strijken. Och, ik was even vergeten hoe klein dat ook alweer is en vind het wederom onvoorstelbaar dat daar straks een mini meisje in past en dat sommige pakjes alsnog te groot zullen zijn. Ik deelde mijn babywasjes ook via Instagram en kreeg heel veel reacties onder het mom van ‘zo, jij bent er op tijd bij!‘. Dat soort reacties zijn vast niet als een aanval bedoelt, maar zullen we afspreken dat iedere mommy to be lekker alles op haar eigen tempo doet? Of je nu alles klaar hebt met 20 weken of nog niet klaar terwijl je al bent bevallen: leven en laten leven. Ik heb dus fijn al die kleine maatjes schoon, gestreken en gevouwen in de kast liggen met 28 weken. Saillant detail: we zijn aan het verbouwen en er is nog géén nieuwe peuterkamer. Dus wissel ik het lekker om. Je kunt het maar af hebben ;)

28 weken zwanger - Mama's Meisje blog

Babykamer

Ja, je leest het goed: we zijn druk aan het verbouwen. Via mijn stories gaf ik jullie al een kijkje in de tuin, waar deze week flinke stappen zijn gemaakt met de schuur. Nee, we bouwen geen tweede huis: deze schuur bestaat uit twee gedeeltes en delen we met de buren, er komt straks een schutting tussen. Ik zal over een tijdje nog eens een tuinupdate schrijven en er meer van laten zien :) Op dit moment hebben we boven twee slaapkamers, waar Suus en Niene slapen. Wij slapen zelf beneden en zijn nu boven begonnen met het aantrekken van twee extra slaapkamers. In de tussentijd is de kamer waar Niene nu nog slaapt, de toekomstige babykamer. Deze is zo goed als af en volgende week laat ik het resultaat zien in een roomtour op de blog. In één van de nieuwe slaapkamers maken we een peuterkamer voor Niene. Totdat dit af is, slaapt Niene nog in het ledikant op de babykamer. De babykamer is ontzettend mooi geworden en ik kan niet wachten om jullie de foto’s te laten zien!

collage babywasjes zwangerfit en drukte - Mama's Meisje blog

Drukte

Al met al hebben wij ons afgelopen week niet verveeld. Verbouwen, babywasjes, het huishouden, de kids vermaken en oh ja, ik werkte ook nog aan allerlei samenwerkingen. Het leek wel alsof mijn inbox deze week ontplofte, want ik kreeg superveel leuke verzoeken binnen! De komende tijd kun je een heleboel leuks verwachten op Instagram, just sayin’ :) Ik boog me over de planning voor mijn verlof en hoewel mijn voornemen was om het vanaf deze week wat rustiger aan te doen qua aantal artikelen per week, komt daar in de praktijk weinig van terecht. Ik heb een grote cirkel in mijn planning staan bij ’28 weken zwanger’ maar die heb ik er destijds in gezet met hele andere verwachtingen. En eigenlijk gaat het veel beter dan verwacht! Ik heb best veel inspiratie en vind het dan zonde om dit te laten zitten. Daarom heb ik besloten om maar gewoon te doen wat goed voelt en mezelf geen beperkingen op te leggen. Aan de andere kant moet ik niets van mezelf. Zo kan het dus zijn dat er de ene week wel 5 of 6 blogs verschijnen, terwijl het de andere week 3 of 4 zijn. Go with the flow en we zien wel wat er allemaal van terecht komt. Mijn verlof begint halverwege april en ook dan blijf ik schrijven, maar nóg minder gestructureerd en afhankelijk van hoe ik mij voel. Maandag staat er weer een controle bij de gynaecoloog op de planning, daar kijk ik naar uit!

Bij hoeveel weken had jij de babykamer af? En wanneer begon jij met de babywasjes? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1