27 weken zwanger: check! Deze week werd het kraampakket bezorgd, ging ik naar de Negenmaandenbeurs én had ik superveel hoofdpijn… Lees je mee?

Hoofdpijn

Hoppa, weer een weekje voorbij! Het gaat tijdens deze zwangerschap eigenlijk best goed! Ik ben vandaag 27 weken zwanger en het valt echt mee met wat ik qua klachten ervaar. De vorige keer liep ik met deze termijn al krom van de bekkenklachten, nu valt dat allemaal behoorlijk mee. En gelukkig maar, want anders was zo’n dagje Negenmaandenbeurs bijvoorbeeld geen doen. Echter is er wel iets anders waar ik deze week last van had en dat is hoofdpijn. Dinsdag had ik een afspraak bij de fysio om mijn bekken weer los te maken en te laten tapen, met het oog op dat dagje slenteren door de RAI. In de loop van de dag kreeg ik hoofdpijn en het voelde alsof dat uit mijn nek en schouders kwam. Ik heb aan het eind van de middag met Erik overlegd. Hij stelde voor om eten te koken en de kinderen op te halen (het was mijn werkdag), zodat ik even in een warm bad kon liggen. Helaas zakte de hoofdpijn die avond niet verder af, dus met een paracetamol achter de kiezen ben ik naar bed gegaan. De volgende dag ging al beter, maar eind van de week was het weer volop aanwezig. Toch maar eens mijn nek en schouders los laten masseren door de fysio…

Menzis kraampakket - Mama's Meisje blog

 Kraampakket

Op donderdag stond de pakketbezorger ineens aan de deur met een ‘niet zo charmante’ verrassing… Het kraampakket werd namelijk bezorgd! Hoe leuk het ook is om een baby te verwachten, zo’n pakket drukt je weer even met de neus op de feiten. Ik ben natuurlijk al 27 weken zwanger, maar die bevalling lijkt nog zó ver weg! Kraamverband, zo’n netbroekje en onderleggers. Praktisch is het juiste woord, haha. Van vriendinnen hoorde ik dat er bij een aantal verzekeraars hele leuke cadeautjes in het kraampakket zaten. Ik kreeg voor de derde keer op rij een rompertje. Ik wil een gegeven paard natuurlijk niet in de bek kijken, maar ben wel benieuwd wat er in jouw kraampakket zat qua ‘aardigheidje’? Suus vond dat pakket wel heel interessant en slaakte bij het zien van de inhoud enthousiaste kreten uit. Ze moest eens weten, haha! Inmiddels ben ik natuurlijk niet meer verbaasd over de inhoud van het kraampakket, maar dat was in het verleden wel anders. Hoe ik toen reageerde bij het unboxen van dit pretpakket, lees je hier!

collage Negenmaandenbeurs 2020 ervaring 27 weken zwanger - Mama's Meisje blog

Negenmaandenbeurs

Vrijdag stapte ik samen met een vriendin in de trein richting Amsterdam. We gingen op weg naar de RAI waar een nieuwe editie van de Negenmaandenbeurs op ons wachtte. Van te voren besloten we een 1e klas treinkaartje te kopen, zodat we gegarandeerd konden zitten. Dat bleek een goede keuze, vooral op de terugweg. Nadat we ons eenmaal hadden gemeld bij de perskamer en onze badges hadden opgehaald, konden we de hal in. Voor lunchtijd was het redelijk rustig en hebben we de kleine hal uitgebreid bekeken. We besloten een crêpe als lunch te eten, ik koos er eentje met aardbeien, slagroom en vanille ijs. Dat was lekker! Vervolgens was het tijd voor deel 2, de grote hal waar veel grote merken exposeerden. Ik kocht en kreeg allerlei leuke dingen, waarvan ik in de loop van de dag foto’s zal posten in mijn stories op Instagram. Maar jeeee, wat was het druk! En wat willen sommige mensen weinig rekening houden met anderen… Zo deden we een poging om een beurstas van Kruidvat te kopen, maar werden bijna verdrukt. Dat is het me niet waard hoor, dus dan laat ik het liever zitten. Door die chaos en drukte waren we er op een gegeven moment wel klaar mee en rond 16.00 uur pakten we de trein weer terug. Eenmaal op de eindbestemming hebben we lekker gegeten en toen ben ik bepakt en bezakt weer richting huis gegaan. Kapot, maar blij met mijn aankopen. Of ik volgend jaar weer ga? Ik betwijfel het. De stands en aanbiedingen zijn echt heel leuk, maar de hysterie was me dit jaar iets teveel van het goede :)

Ben jij al eens op de Negenmaandenbeurs geweest? En welk ‘cadeautje’ zat er in jouw kraampakket? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1