Wat een week! Vandaag ben ik 26 weken zwanger, dus tijd voor een nieuwe update! Voor de zwangerschapsshoot die ik in maart heb, scoorde ik een supermooie low budget jurk… Ik laat een sneak peek zien, vertel over mijn baaldag en over ons bezoekje aan IKEA. Lees je mee?

Online shoppen

Yay, vandaag ben ik 26 weken zwanger en de weken tikken behoorlijk snel door. Deze week kwam er weer een vlog online en ik zette een winactie met kaartjes voor de Negenmaandenbeurs op de blog. Daarom werkte ik deze week weer een gedeelte van mijn to do list af! Zo stortte ik me op de ‘vervelende’ taak om een mooie jurk te vinden voor de zwangerschapsshoot die ik in maart heb. Aangezien er weinig winkels zijn die volledige collecties op voorraad hebben voor preggo mommy’s, besloot ik online te shoppen. Ik heb heel wat webshops afgezocht, maar uiteindelijk een shop gevonden die superleuke jurken in de sale had. Ik bestelde een hele bups, want het is altijd maar weer afwachten hoe de maat valt. Daarnaast moest ik grote maten hebben, aangezien ik al flink ben aangekomen deze zwangerschap en die buik ook iedere zwangerschap weer een stuk groter lijkt bij dezelfde termijn… Het duurt ook nog een aantal weken en in de tussentijd staat die buik natuurlijk niet stil. Toen de bestelling binnen was, paste ik een heleboel jurken en ik begon bíjna de moed te verliezen, toen ik één van de laatste jurken perfect vond. Wauw, mijn keuze viel overduidelijk op die jurk en hij was maar €19, met recht een salegelukje te noemen! Daarnaast bestelde ik, in het kader van online shoppen, een pakket met kraamhulpmiddelen die we nodig gaan hebben in de kraamtijd. Heel charmant, maar wel nodig natuurlijk!

Ikea peuterkamer baaldag jurk zwangerschapsshoot collage - Mama's Meisje blog

Baaldag

Qua virussen zijn we nog steeds de Sjaak. Tot nu toe had ik er weinig last van en dat mag al in de krant, want normaal gesproken steken de meiden mij wel aan. Sinds kerst was iedereen om de beurt ziek, behalve ik. Deze week was dat helemaal anders, want naast niezen en hoesten had ik ook veel hoofdpijn en een zere keel. Dat werkt al niet lekker op mijn humeur, maar daar kon donderdag nog wel een schepje bovenop. Er zaten allerlei dingen tegen. Zo miste ik een telefoontje, waardoor ik een superleuke kans misliep. Op dat moment was ik net boven om Niene in bed te leggen, heel zuur. Vervolgens werden twee samenwerkingen teruggetrokken terwijl alles zo goed als rond was. Nog zuurder en dat maakte de baaldag compleet. Ik was er helemaal klaar mee en het voelde op dat moment behoorlijk negatief en oneerlijk. Maar dat zal wel een optelsom van omstandigheden zijn geweest, dus besloot ik me te focussen op andere dingen. Ik klapte ’s middags mijn laptop dicht en ging knutselen met Suus. We deden een poging om sleutelhangers te maken van krimpfolie, schilderden allerlei diertjes en zongen samen mee op de liedjes van K3. Na het eten ging ik languit op de bank en heb tv gekeken met een dekentje over me heen. Ik deelde mijn baaldag ook op m’n Instagram Stories en kreeg veel reacties binnen. Dit hoort er ook bij en zwangerschapshormonen maken mij er dan niet gezelliger op. Gelukkig was ik de volgende dag weer in een zonnige bui :)

26 weken zwanger - Mama's Meisje blog

Peuterkamer shoppings

Aangezien de babykamer bijna af is, wordt het hoog tijd om door te gaan met het volgende project. Dit weekend beginnen we met de verbouwing waardoor we boven twee extra slaapkamers krijgen. Een van die kamers wordt van Niene en daarom deden we peuterkamer shoppings bij IKEA. Ik was er laatst al een keertje alleen naartoe geweest om uit te kiezen wat we nodig hebben. Bij IKEA maken ze dan van die handige boodschappenlijstjes zodat je in het magazijn snel alles bij elkaar kunt verzamelen. Daar werd Erik dan weer heel blij van, haha. We kochten een peuterbed, een kledingkast en een speelhoekje voor haar nieuwe slaapkamer. We hebben hier vorig jaar al een budget voor apart gezet en deze aankopen sloegen daar een aardig gat in. Ik hoop jullie zo snel mogelijk het resultaat van beide slaapkamers te kunnen laten zien. Ondertussen realiseer ik me dat ik alweer 26 weken zwanger ben en dat die 30-weken grens ineens wel héél dichtbij komt. Ik blijf het zeggen: het gaat veel te snel!

Heb jij wel eens een baaldag? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1