Ennnn weer een week voorbij, ik ben 25 weken zwanger! Deze week was weer een hele drukke: ik had controle bij de gynaecoloog en kreeg een extra echo omdat ik de baby niet goed voelde, begon met sauzen op de babykamer en werkte tussen de bedrijven door. Ook mag ik iets heel tofs weggeven: 3×2 tickets voor de Negenmaandenbeurs! Lees je mee?

Babykamer

Toegegeven: ik kon écht niet meer wachten. En dus begon ik deze week met het sauzen van de babykamer! Ik ben alweer 25 weken zwanger en we hebben nog een heleboel te doen, dus tijd voor actie. Via Instagram kreeg ik al een heleboel berichtjes waarin gevraagd werd naar onze plannen. Daarom heb ik een moodboard blog gemaakt, morgen komt deze online ;) Eerlijk gezegd had ik verwacht dat ik na deze actie wel last zou hebben van mijn bekken, maar niets was minder waar. Wauw, dat is echt heel anders dan bij de vorige zwangerschappen, toen lag ik omstreeks deze termijn al half uit de running. Het valt dus een keertje mee en daar ben ik blij mee! Al was er wel iets waar ik me druk om maakte, namelijk dat ik de baby niet zoveel voelde bewegen. Gelukkig stond er dinsdag een controle op de agenda. Ook maakte ik een foto van dit mooie rotan wiegje, die binnenkort gevuld wordt met een klein minimensje, maar daarna doorschuift naar ons. Hoe schattig?!

tweede trimester babykamer extra echo controle gynaecoloog - Mama's Meisje blog

Extra echo

Hoewel ik in mijn blog over thuiswerken nog vertelde dat ik weinig privéafspraken plan op werkdagen, is er één uitzondering. De controles bij de gynaecoloog probeer ik zoveel mogelijk op mijn werkdagen te plannen omdat het anders zoveel gesjouw is met peuter, dreumes, buggy en wat-je-allemaal-meeneemt-als-moeder. Ik ben zo’n zwangere die het écht niet nodig vind dat le husband steeds mee gaat, want meestal stelt het niet veel voor. En dus ging ik dinsdag lekker alleen en rustig richting Enschede voor de 24-weken controle bij de gynaecoloog. De MRSA-uitslag was binnen en zoals verwacht was die negatief, dus dat is goed nieuws. De kweek moet rond 32 weken nogmaals herhaald worden zodat de uitslag al bekend is voor tijdens de bevalling en er geen onnodige maatregelen worden genomen. Mijn bloeddruk was netjes (100/70) en ik heb omeprazol gekregen omdat ik ’s nachts steeds vaker last heb van maagzuur. Aangezien ik al veel wakker lig en ook al allerlei middeltjes geprobeerd had, ben ik hier blij mee. Dit hielp de vorige keren namelijk heel goed! Wel heb ik aangegeven dat ik de baby erg weinig voel. Ik zag filmpjes terug van de zwangerschap van Niene toen ik 25 weken zwanger was en toen zag ik echt al bewegingen aan de buitenkant. Nu voel ik, op af en toe een klein plopje of geschuif, amper iets. Ik was er wel van op de hoogte dat de placenta aan de voorkant ligt, maar was er wel een beetje ongerust over: wie zegt dat alles goed gaat daarbinnen? De gynaecoloog maakte meteen een extra echo en daarop was de baby flink aan het bewegen. En ik? Ik voelde daar dus helemaal niets van. Wat niet zo gek is, want de gynaecoloog liet zien dat de placenta deze keer van boven naar beneden aan de voorzijde van de baarmoeder ligt. Aan de zijkant van mijn buik zijn twee hele kleine stukjes waar ‘niets’ zit en dan moet ze maar net toevallig op die plekjes schoppen om het te voelen. Ik ben weer gerust gesteld en als de baby straks sterk genoeg is, dan voel en zie ik vanzelf meer beweging. Al met al zag alles er prima uit en ook het hartje klonk goed. Blije mama dus!

collage win kaarten voor de negenmaandenbeurs 2020 - Mama's Meisje blog

Win: 3×2 tickets voor de Negenmaandenbeurs!

Oh, wat baalde ik vorig jaar! Als onderdeel van een speciaal georganiseerde bloggerstour zou ik de Negenmaandbeurs bijwonen. Superleuk maar griep gooide roet in het eten en ik moest het aan me voorbij laten gaan… Dit jaar is het tijd voor de herkansing en dat is natuurlijk extra speciaal omdat ik zelf zwanger ben! Op de Negenmaandenbeurs vind je alles over je zwangerschap en kindje (op komst): verzorging, voeding, gezondheid, inrichting van de kinderkamer, leerzaam speelgoed, veiligheid, vervoer en nog veel meer. Benieuwd naar het uitgebreide programma, praktische info of de deelnemers? Check dan de website van de Negenmaandenbeurs. Niet alleen ik ben uitgenodigd om op één van deze dagen te komen babyshoppen en me te laten inspireren… Ik mag ook 3×2 tickets voor de Negenmaandenbeurs weggeven! Met dit ticket heb je op dezelfde dag tevens gratis toegang tot de Huishoudbeurs en het Pasar Colour Festival. Wil je kans maken op een setje tickets? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom je graag kans wilt maken op een setje tickets voor de Negenmaandenbeurs!
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 19 februari 2020. De winnaars krijgen uiterlijk 20 februari bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking: disclaimer