Yay! Vandaag ben ik 24 weken zwanger en dat voelt als weer een belangrijke mijlpaal. Deze week botvierde ik mijn nesteldrang op de badkamerkastjes, haalde ik de 22 wekenprik en ging ik op pad om benodigdheden te halen voor de babykamer. Ook laat ik het eerste pakje voor ons dametje zien… Lees je mee?

Mijlpaal

Net als bij de vorige zwangerschappen leven we ook nu van mijlpaal naar mijlpaal. Vandaag ben ik 24 weken zwanger en dat ervaar ik als een hele belangrijke om af te strepen. Laten we hopen dat onze dochter zich voorlopig nog een hele tijd lekker blijft voelen in mijn buik, maar die grens van 24 weken wordt gesteld door artsen tussen wel of niet behandelen na de geboorte. Eerlijk gezegd vliegen de weken voorbij en hebben we een aantal hele drukke dagen achter de rug. Zo stonden er leuke samenwerkingen op het programma waar ik mee aan de slag mocht. Heb je de giveaway in samenwerking met Lifestyle2Love al gezien? Je maakt kans op een invulboek naar keuze! Ik werkte de afgelopen weken flink door, zodat ik me deze week op andere dingen kon storten…

kinkhoestvaccinatie 22 wekenprik nesteldrang - Mama's Meisje blog

Nesteldrang

Ik voel me al een tijdje onrustig want ik wil van alles doen. Voor sommige klusjes op onze before baby to do list is het echter nog wat te vroeg en met andere dingen kunnen we nog niet beginnen. Ik heb al eerder uitgelegd dat mijn ervaringen qua derde trimester niet echt top waren. Nu ben ik 24 weken zwanger en lijkt die bevalling nog mijlenver weg, maar hoe vervelend zou het zijn als ik meer last van kwaaltjes krijg en niets meer kan? Daarom vond ik het deze week tijd voor actie! Ik mestte de badkamerkastjes uit, haalde er een poetslap door en richtte de plankjes opnieuw in. Als ik weer ‘nuchter’ ben, verklaar ik mezelf waarschijnlijk voor gek, maar onder invloed van zwangerschapshormonen ga ik héél goed op opgeruimde kasten. Ook ging ik langs de bouwmarkt en enkele woonwinkels om alle benodigdheden te halen zodat ik dit weekend kan beginnen met het sauzen van de babykamer. De boel is al leeg gemaakt en afgeplakt zodat ik aan de slag kan. Nesteldrang noemen ze dat toch? Nou, ik kan wel stellen dat ik dat heb en eerlijk gezegd vind ik het helemaal niet erg. Liever streep ik alles lekker op tijd af zodat ik de laatste weken van mijn zwangerschap rustig met de beentjes omhoog kan. Mits dat wordt toegelaten door die andere druktemakers hier in huis ;)

24 weken zwanger - Mama's Meisje blog

Kinkhoestvaccinatie

Naast al die drukte stond er nog iets belangrijks in de agenda: een afspraak bij de GGD voor de kinkhoestvaccinatie! Deze wordt ook wel de 22 wekenprik genoemd en hoewel ik nu 24 weken zwanger ben, betekent dit alleen maar dat je deze prik vanaf 22 weken zwangerschap kunt halen. Toen ik zwanger was van Niene, was ik helaas te laat voor deze vaccinatie. Het was toen net ‘nieuw’ en ik was al 36 weken zwanger toen ik ervan hoorde. Nu ben ik er wel op tijd bij en wist ik vanaf het begin dat ik dit vaccin zéker wilde laten zetten. Ik heb enkele verhalen gelezen van ouders wiens pasgeboren kindje ziek is geworden door kinkhoest en helaas liep dat niet altijd goed af. Normaal gesproken krijgt je kindje de eerste vaccinatie tegen kinkhoest pas als ze 2 maanden oud zijn. Door mezelf te laten vaccineren, is mijn meisje straks vanaf de geboorte beschermd en ik hoorde van de verpleegkundige dat ze straks ook één prikje minder nodig heeft in haar vaccinatieprogramma omdat ik hem nu gehad heb. Iedereen moet natuurlijk zelf kiezen wat zij wil, maar ik ben blij dat ik vóór deze kinkhoestvaccinatie heb gekozen. Deze week kwam er een leuk pakketje binnen van Hip en Hout! Ik won een washandschoen en vind ‘m té zoet… Als laatst hebben we het eerste pakje uitgekozen. Ik bestelde het broekje en mutsje bij Little&Cool en heb het gecombineerd met een vestje van Prénatal. Ik leg er te zijner tijd ook nog een witte longsleeve bij klaar, want eind mei/begin juni kan het best warm zijn. Ik ben gevallen voor de kleur en het printje en toen ik Erik de pagina met setjes liet zien, koos hij ook voor dit pakje zonder te weten wat mijn voorkeur was. Top dus! Op naar weer een drukke week, met volgende week een leuke winactie!

Vond jij 24 weken zwanger ook zo’n belangrijke mijlpaal? En wat vind je van het eerste pakje? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1