We kabbelen lekker door… Vandaag ben ik 22 weken zwanger en deze week vierden we een blauwe babyshower, erkenden we ons kindje bij het gemeentehuis en boog ik me over de planning. Lees je mee?

It’s a boy babyshower!

Het grappige toeval wil dat er de laatste jaren bijna alleen maar meisjes werden geboren in onze omgeving. Maar afgelopen zondag was het dan eindelijk zover: ik had een babyshower geheel in het blauw! Dat is een keer wat anders ;) Het was erg gezellig, er waren heerlijke hapjes en ik genoot even van dit uitje zonder kinderen, al was het niet eens een verrassing voor mij, haha. Wel heb ik meteen even de vraag over ‘mijn babyshower’ beantwoord: ik hoef deze keer écht geen babyshower. Ik vond het heel leuk om dit twee keer mee te maken, maar ik heb daar nu eigenlijk helemaal geen behoefte meer aan. En nee, dat zeg ik niet omdat ik dan stiekem tóch hoop verrast te worden. Het hoeft van mij gewoon niet, ik heb dat wel een beetje gehad. Dus géén babyshower als het aan mij ligt!

collage babyshower kindje erkennen zwangerschapsverlof uitkering - Mama's Meisje blog

Kindje erkennen

Een paar weken geleden hoorde ik iemand tijdens ZwangerFit iets zeggen over erkennen. Oeps! Dat was ik dus compleet vergeten en eenmaal thuis noteerde ik dit gelijk op mijn to do list. Op zich hadden we er nog genoeg tijd voor want ik ben pas 22 weken zwanger, maar ik vind het altijd fijn om zulke dingen geregeld te hebben. Afgelopen dinsdag was het zover, we gingen ons kindje erkennen. Het stelt eigenlijk weinig voor: een afspraak maken bij de gemeente, allebei je identiteitsbewijs laten zien en daarna even dubbelchecken of de achternaam van je kindje correct genoteerd staat. Vervolgens zetten we er een krabbeltje onder en kregen we een bewijs mee naar huis. Dit bewijs gaat straks mee in de ziekenhuistas, want onze baby zal in een andere gemeente geboren worden. Daar moet papa haar ook aangeven en aangezien we na de keizersnede enkele dagen in het ziekenhuis blijven, kan dat mooi in één van die dagen. Dat belangrijke document moeten we dan niet vergeten en dus heb ik het in de kast gelegd waar al allerlei kleertjes en cadeautjes voor baby no.3 liggen. Weer een taak afgevinkt, ik hou d’r van ;)

22 weken zwanger - Mama's Meisje blog

Het vliegt voorbij

Ja ik weet het: 22 weken zwanger en het duurt enerzijds nog héél lang voordat ik de eindstreep bijna kan aanraken. Maar anderzijds: het vliegt voorbij… De baby schopt steeds harder en daardoor word ik er gedurende de dag steeds even aan herinnerd dat ik zwanger ben. Dat is maar goed ook, want deze zwangerschap verloopt gelukkig (!) prima en daardoor ligt mijn focus er veel minder bij. Er lopen er natuurlijk nog twee rond en daarnaast probeer ik het huishouden draaiende te houden én te werken. Januari is altijd een relatief rustige maand qua opdrachten en samenwerkingen, maar dat gaf mij de kans om afgelopen week wat uitzoekwerk te doen. Ik keek onder andere naar mijn planning: wanneer ga ik met verlof en hoe vraag ik een ZEZ-uitkering aan bij het UWV? Hoeveel blogs wil ik in de weken voorafgaand aan mijn uitgerekende datum plaatsen? Klusjes die ook even moesten gebeuren en ik heb het nu allemaal uitgezocht en ingepland. Ook heb ik onze to do list verder aangevuld met dingen die we moeten regelen en doen. Het lijkt nu nog vroeg, maar voordat je het weet is er weer een maand voorbij. Op naar week 23!

Voor de zelfstandigen onder ons: hoe regelde jij je verlof? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook en Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1