Deze week was spannend, want de 20-weken echo stond op de planning! Ook vertel ik over de MRSA-kweek, maakte ik een afspraak voor de kinkhoestvaccinatie en kon ik niet kiezen tussen allerlei lekker eten… Vandaag ben ik 21 weken zwanger, dus tijd voor een nieuwe update! Lees je mee?

20-weken echo

Zo naïef als we de eerste keer naar de 20-weken echo keken, zo spannend vond ik het nu. Bij de eerste zwangerschap was ik vooral benieuwd of het nog steeds een meisje was, maar alles was toen natuurlijk ook nog nieuw. Inmiddels zijn we een stuk wijzer en meer ervaren, want hoewel wij tot nu toe steeds veel geluk hebben gehad wat betreft de gezondheid van onze kinderen, zie ik dat absoluut níét als een vanzelfsprekendheid. Ik was dus wel een beetje gespannen en hoopte dat het allemaal goed zou zijn. We zijn ruim een uur bezig geweest in de echokamer, want het dametje in mijn buik lag een beetje in een gekke positie. Daardoor kon de echoscopist niet alles direct in beeld krijgen en moest ze kris kras langs alle onderdelen. Uiteindelijk kwam er nog wat ‘baby plagen’ aan te pas om haar te laten draaien en kregen we gelukkig haar hartje en haar gezichtje goed in beeld. En wat een opluchting: alles is goed! Dat geeft toch weer een stukje vertrouwen, al is het natuurlijk nooit een garantie. Voor mijn gevoel hebben we weer een mijlpaal behaald, ik ben nu 21 weken zwanger en zo leven we weer uit naar de volgende: de 24-weken grens. En oh ja: het is nog steeds een meisje ;)

21 weken zwanger - Mama's Meisje blog

MRSA-kweek, rugpijn en snot

Na de 20-weken echo stond er nog een afspraak met de verloskundige van het ziekenhuis gepland. Omdat wij op een boerderij wonen, moet worden uitgesloten dat ik drager ben van de MRSA-bacterie. Daarom kreeg ik een MRSA-kweek mee, een setje met buisjes waarmee ik thuis zelf de kweken kan afnemen. Vervolgens moet ik dit even inleveren bij de polikliniek in ons dorp en als het goed is krijg ik dan snel bericht over de uitslag. Tegen 32 weken moet deze kweek nogmaals herhaald worden, omdat de uitslag een geldigheid heeft van 3 maanden. Stel, ik word tijdens deze zwangerschap onverwachts opgenomen, dan hoef ik niet per definitie eerst in isolatie te liggen voordat zo’n kweek het tegendeel bewijst. Ja, het is even een gedoe, maar de vorige keren was het ook uit voorzorg en het voorkomt een boel onnodige maatregelen. Verder had ik deze week weer veel last van rugpijn en van mijn bekken. Tijdens de echo lag ik op die onderzoekstafel en dat bleek net even te veel van het goede. Ook zijn we hier nog steeds team snot: Suus begon deze week ziek en Niene eindigde ‘m met zeehondhoest, traanogen en koorts. Lekker bezig, ik ben wel klaar met die virussen!

collage 21 weken zwanger mrsa-kweek buikfoto smoothie toetjes - Mama's Meisje blog

Brunchen bij van der Valk

Dat die buik zo snel groeit, dat komt natuurlijk van lekker eten :P Deze week stond er een gezellige date met mijn vriendinnen op het programma. We gingen brunchen bij van der Valk en ik kon niet kiezen hoor! Broodjes, soep, quiche, gebakjes, salades, wok, warme gerechten, vlees en vis: niet te doen. In het kader van self care heb ik me bij het toetjesbuffet extra uitgeleefd want alles zag eruit om je vingers bij af te likken, haha. Een paar dagen later gingen Erik en ik na de 20-weken echo nog even de stad in en besloten we de goede uitslag te vieren met een gebakje bij de koffie (en voor mij fruitwater). Aan de andere kant stond ik de afgelopen dagen volop smoothies te maken met vers fruit en yoghurt om de ziekenboeg van de nodige vitamientjes te voorzien. En nam ik er zelf ook maar van, want niets is zo lekker als een verse smoothie! Ik ben blij dat de misselijkheid tot het verleden behoort, want er staan de komende tijd nog meer leuke uitjes op het programma met lekker eten. Genieten zo lang het kan, want ik gok dat maagzuur zich in de komende maanden ook wel weer zal aandienen. Gelukkig ben ik nu nog maar 21 weken zwanger en is dat nog lang niet aan de orde! Op naar de volgende update maar weer!

Was jij gespannen voor de 20-weken echo? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1