Tijdens mijn allereerste baby shopsessie in the history of ever kocht ik maar meteen een kinderwagen. Er zat ook een luiertas bij maar dat die totaal niet praktisch was, daar kwam ik al snel achter. Ik vond een hele leuke nieuwe luiertas en verbaasde me erover hoeveel leuke luiertassen er te koop zijn! Omdat deze mama er ook nog steeds hip en fashionable bij wil lopen, zette ik de 19 leukste luiertassen voor hippe mama’s op een rijtje! Kijk je mee?

Onhandige luiertas

Dertien weken zwanger was ik, toen ik met m’n mams en zusje op pad ging. Babyshoppen! Wauw, ik vond het zó bijzonder om nu voor mijn eigen buikbaby rond te neuzen in winkels waar ik eerder alleen kwam voor een kraamcadeautje… Al snel viel mijn oog op een showmodel kinderwagen. Die wilde ik zó graag hebben en stond hier gewoon voor mijn neus voor een bodemprijs! De keuze was snel gemaakt zou je zeggen, maar ik heb er echt een paar uur over getobd. Wat als het mis zou gaan? Ik voelde me best onzeker, zoals je leest. Mijn moeder trok me uiteindelijk over de streep: deze kans kreeg ik niet snel weer en op Marktplaats stonden tweedehands exemplaren voor een hogere vraagprijs. En dus ging die mooie kinderwagen met deze kersverse mommy to be mee naar huis. Compleet met voetenzak, Maxi-Cosi, allerlei weerbestendige hoezen, een parasolletje én een luiertas. Een hele onhandige luiertas, maar daar kwam ik pas later achter.

Een goede luiertas, waar moet die aan voldoen?

Niet zo gek dat ik daar pas later achter kwam. Ik was immers nog nooit met een baby op pad geweest en had geen idee wat ik allemaal moest meeslepen voor mijn newborn. En dus ontdekte ik dat het tóch niet zo handig was dat er geen rits in deze luiertas zat en dat het gebrek aan ruimte ervoor zorgde dat ik vaak met twee tassen op pad ging, omdat ik mijn eigen spullen nergens meer kwijt kon. Maar een goede luiertas, waar moet die aan voldoen? Dat bepaald iedere mama natuurlijk zelf, al is mijn eisenlijstje inmiddels wel duidelijk:

  • De tas moet er leuk uitzien. Het liefst niet als een typische luiertas!
  • Er moet een verschoningsmatje bij zitten
  • Het materiaal moet stevig zijn en ook makkelijk schoon te maken
  • De tas moet afsluitbaar zijn met een rits
  • De tas moet aan de kinderwagen kunnen hangen óf in de mand onderin de buggy passen
  • De tas moet voldoende ruimte hebben voor babyspullen en mijn eigen spullen
  • Er moet een schouderband aan zitten
  • De indeling moet logisch zijn zodat je niet steeds alles eruit hoeft te graaien (lees: chaos!)

De leukste luiertassen op een rijtje

Met dit eisenlijstje bij de hand vond ik al snel de, voor mij, perfecte luiertas. Tijdens het zoeken kwam ik zoveel leuks tegen, dat ik besloot om deze vondsten met je te delen. Het heeft wel even geduurd, maar het resultaat is niet minder leuk ;) Ik zette de leukste luiertassen op een rijtje! De tas die ik zelf kocht, is van Little Company: het model heet Vienna. De camelkleur paste perfect bij de kinderwagen die we toen hadden, evenals bij de buggy die we later kochten. Daarnaast oogt deze tas helemaal niet als een standaard luiertas, dus geen schreeuwerige kleuren of drukke prints. Sterker nog, deze tas blijf ik ook gewoon gebruiken als ik straks geen luiertas meer nodig heb. Van dit merk komen meerdere leuke luiertassen terug in het overzicht! Ook kregen we een tijdje geleden een rugtas van Gaston Luga en hoewel ik nog niet eerder gedacht had aan een rugzak als luiertas, bevalt dit erg goed!

collage luiertas de leukste luiertassen op een rijtje - Mama's Meisje blog

HEMA

Bij HEMA zijn twee uitvoeringen van een luiertas die je kunt gebruiken als handtas en schoudertas. De een is uitgevoerd in zwart met witte stippen, de ander heeft een grafische print. Er zijn diverse vakken aan de voor-, zij- en binnenkant en er zit een losse isolerende flessenhouder bij, die je dus ook buiten de tas kunt gebruiken. Wel ontbreekt een verschoningsmatje, maar die verkopen ze ook los bij HEMA voor €6,50. Deze luiertas kost €30.

Hema luiertassen zwart wit stippen grafische print - Mama's Meisje blog

Babymel via Zalando

Een voor mij nieuw merk waar ik heel blij van word is Babymel via Zalando. Wat een mooie tassen heeft dit merk! Je ziet aan de buitenkant amper dat het om een luiertas gaat, pluspunten voor Babymel dus. Het gestreepte model vind ik erg hip. Deze tas kost €59,95, is afsluitbaar met een rits en heeft een lange schouderband. Ook zit er een verschoningsmatje in en zijn er diverse vakjes te vinden aan de binnenkant. De zwarte tas (die ook in navy verkrijgbaar is) heeft een heel bijzonder patroon. Erg stijlvol en een luxe uitstraling! De tas is afgeprijsd voor €67,95.

Babymel luiertassen diaperbag via Zalando - Mama's Meisje blog

Luiertassen bij Kiabi

Ik wist dus helemaal niet dat ze luiertassen bij Kiabi verkopen, maar niets is minder waar. En ze zien er best vrolijk uit! Vooral de tas met all over tijgers als print vind ik helemaal van deze tijd. Hij valt dan niet echt in de categorie ‘mag niet op een luiertas lijken‘, maar origineel is het zeker! En dat voor €20. Net als de donkerblauwe variant met sterrenprint.

Kiabi luiertassen collage sterrenprint donkerblauw tijgers all over print - Mama's Meisje blog

Little Company

Zoals gezegd is mijn eigen luiertas van Little Company en sinds ik dit merk ontdekte, ben ik fan. Het was dan ook lastig kiezen, want er zijn superveel mooie luiertassen in de collectie! Voor ieder wat wils, want er zijn verschillende kleuren, modellen en uitvoeringen. Mijn drie favorieten zie je hieronder: de zwarte verzorgingstas Paris Snake (€79,95), de taupekleurige rugtas Lisbon Braided (€79,99) en de marinekleurige verzorgingstas Milan (€62,95). Deze luiertassen zijn qua prijs wel iets duurder, maar ik kan uit eigen ervaring zeggen dat de kwaliteit écht goed is! Een aanrader dus.

little company luiertas paris snake lisbon braided en milan mamas meisje blog

Verzorgingstassen van Jollein

Jollein is geen onbekende als je je verdiept in het assortiment babyspullen. Naast wiegdekens, hydrofiele doeken, dinersets en wat al niet meer hebben zij ook een mooie collectie luiertassen! Wederom was de keuze reuze, dus koos ik weer drie van mijn favorieten. Ik begin met de verzorgingstas van vilt: hoe hip is dat? Vilt is een prachtig materiaal wat haast niet meer weg te denken is uit het hedendaagse modebeeld. Een mooi voorbeeld dus van een luiertas die stiekem niet op een luiertas lijkt ;) Deze lijkt me qua formaat trouwens vooral geschikt voor korte uitjes zoals een theedate, rondje stad of dorp en dergelijke. Deze grijze van Jollein kost €29,95. Daarnaast spotte ik deze cognackleurige rugtas (€67,95). Superhip, ook verkrijgbaar in zwart én praktisch: hij kan gewoon aan de kinderwagen hangen. Voor de mama’s die van iets zoetere kleurtjes houden heeft Jollein een verzorgingstas die in roze en grijs verkrijgbaar is (€79,95). Heel chique!

Verzorgingstassen Jollein vilt grijs cognac rugzak rugtas chique roze - Mama's Meisje blog

De populairste luiertas op AliExpress

Wie lid is van de bekende Facebookgroep voor mama’s die shoppen bij AliExpress, heeft deze vast al eens voorbij zien komen. De populairste luiertas op AliExpress wint geen designprijs, maar handig is ie wel. Tenminste, dat lees ik in bijna iedere reactie onder de berichten die erover voorbij komen. Daarin valt namelijk te lezen dat mama’s die ‘m hebben er spullen voor meerdere kindjes én voor zichzelf in kwijt kunnen. Handig voor dagjes uit! Het gaat om een ruime rugtas waar superveel handige vakjes en opties op zitten. Zo kun je ‘m ophangen aan de kinderwagen, is er een ruim vak waar flessen in passen, kun je ‘m op verschillende manieren dragen en is ie verkrijgbaar in 23 kleuren. See for yourself zou ik zeggen! Tip: als je zoekt op ‘mommy bag‘ of ‘diaper bag‘ vind je onder andere uitvoeringen in Disney, grafische en botanische prints! Prijzen variëren en liggen rondom de €15 à €20.

Luiertas AliExpress verzorgingstas review ervaring bestellen link beoordeling - Mama's Meisje blog

Vilten rugtas van Childhome

Vilt én een rugtas: yes please! Deze vilten rugtas van Childhome (€59,99) heeft een prachtige grijze kleur, wordt geleverd met een verschoonmatje en heeft een superhandige indeling:

Childhome verzorgings rugtas vilt grijs - Mama's Meisje blog

Kidzroom, Elodie Details en Miss Lulu

Als laatst kwam ik nog drie totaal verschillende, maar prachtige luiertassen tegen van Kidzroom, Elodie Details en Miss Lulu. De eerste is weer een rugtas in zwart, die ook in camelkleur verkrijgbaar is (€62). Voor de collectie van Elodie Details geldt: you hate it or you love it. Ik vind het stippenprintje van deze tas (€129) écht tof! Als laatst weer een rugtas in grijs, een simpele maar stijlvolle uitvoering van Miss Lulu (€42,95). Volgens mij is die van AliExpress hier bijna een exacte kopie van.

Luiertassen Kidzroom Elodie Details Miss Lulu - Mama's Meisje blog

Wat neem ik mee in de luiertas voor twee kindjes? Dat lees je hier!

Welke luiertas heb jij? En welke uit dit overzicht van luiertassen vind jij het leukst? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

 

Pinterest de leukste luiertassen op een rijtje voor hippe mama's - Mama's Meisje blog