Meer tijd voor jezelf: even geen mama, even geen huishouden, gewoon alleen tijd voor het meisje in jezelf! Dat kan op veel manieren en iedere maand vertel ik wat ik aan zogenaamde ‘Meisjestijd’ heb gedaan! Shoppen, beauty-momentjes, uit eten en op pad zonder kindjes: het is tijd voor de vijfde editie van Meisjestijd en ik kan wel zeggen: een bomvolle editie! Lees je mee?

5 1

Back in business

Ik vertelde er anderhalve week geleden al over, maar ik voel me ontzettend goed na de bevalling en dat geeft me zoveel energie! Mom’s back in business en afgelopen maand lukte het me om verschillende fijne me-time momentjes in te plannen. In de rubriek Meisjestijd vertel ik iedere maand wat ik aan zogenaamde ‘Meisjestijd‘ heb gedaan met als doel om die momentjes voldoende voor mezelf in te plannen, maar ook om jullie te inspireren dit ook te doen! Het leven als mama is leuk, maar vergeet jezelf niet! En dat heb ik in de maand mei zeker niet gedaan!

5

Heerlijke beautymomentjes

Goed voor mezelf zorgen, daar hoort beauty ook bij. Een make-up tutorial zul je op mijn blog nooit vinden, maar ik ben dol op allerlei soorten huidverzorging, smeersels en crèmes. Van een pr-bureau ontving ik een ‘Home Salon Hair Pack‘ en een ‘Hand Moisture Pack‘ van Kocostar. Tijd om uit te proberen! Het merk Kocostar kende ik nog niet. Het is een Zuid-Koreaans merk dat ernaar streeft om iedereen een salonbehandeling thuis te kunnen laten ervaren met gebruiksvriendelijke producten zonder er teveel geld en tijd aan te besteden. Ideaal voor een mama die me-time erg belangrijk vindt, maar zich geen urenlange badkamersessies kan permitteren. De Home Salon Hair Pack is een haarmasker met hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten die niet alleen je haar, maar ook je hoofdhuid verzorgen. Het kalmeert de hoofdhuid en maakt een einde aan droge en gespleten haarpunten. Ideaal voor zo’n post pregnancy kapsel als het mijne, wat er tegenwoordig uitziet als messy bun, but still havin’ fun ;) Nadat ik het masker om mijn gewassen haar had gewikkeld en ongeveer een kwartiertje had laten inwerken, had ik na het uitspoelen superzacht en makkelijk doorkambaar haar. Daarna was het tijd voor de Hand Moisture Pack, een soort handschoenen met daarin een masker speciaal voor je handen en nagels. Wederom een genot en broodnodig, want een manicure is alweer een tijdje geleden en de huid van mijn handen is vrij droog. Dit masker bevat kokos-, mango- en papaya-extracten en heeft een zeer hydraterende werking. Het grappige is dat de buitenkant van deze handschoenen een speciale touch-functie heeft, waardoor je gewoon je smartphone of tablet kunt blijven gebruiken. Dat heb ik niet gedaan, want ik genoot even optimaal van mijn eigen beautysalon-momentje en na 20 minuten had ik zijdezachte handen en gehydrateerde nagels! In deze lijn van Kocostar Moisture Packs is ook nog een voetmasker verkrijgbaar (Foot Moisture Pack). De packs zijn verkrijgbaar bij ICI Paris XL voor €6,95 (haar, 30 ml) en €3,95 (handen of voeten, 14 ml). Aanrader voor busy moms!

51

Shopsessie bij Primark

Ik ging eindelijk weer eens shoppen, maar ik speelde vals want ik had mijn jongste mini bij me, dus het was niet geheel me-time. Al was het gezellig, zo’n shopdate met de baby en gezellig samen bij de HEMA een kopje thee drinken (nouja, zij de fles). Bij Primark shopte ik niet alleen een heleboel kleren voor Suus en Niene (zie shoplog), maar koos ik ook een paar items voor mezelf! Die zwangerschapskilo’s ben ik nog lang niet kwijt en aangezien ik met moeite in het grootste gedeelte van mijn kleding kom, moest ik echt een paar items scoren om die periode te overbruggen. Normaal gesproken is shoppen wanneer de nood aan de man is nogal een uitdaging, maar nu vond ik vrij snel een paar hele leuke dingen. Zoals beloofd, deel ik ze met jullie in een mini shoplog!

53

Mini Shoplog voor mezelf!

Ik was op zoek naar losvallende blousjes en ‘laagjes‘ omdat die het mooist afkleden bij een voller figuur. Bij Primark vond ik twee leuke vesten in zwart en koraalrood. Ze zijn lekker dun en hebben een leuke kanten detail op een deel van de mouwen en de rug. Hempje of shirtje eronder en ik ben good to go voor een avondje of een frissere dag. Voor de echte warme dagen kocht ik een mouwloze blouse met zomerse print. Tja, Tropical Annie in the house en ik hou d’r zo van! De stoere spijkerblouse met geborduurd bloumendetail draag ik los met een basic shirt eronder. Kleed zo fijn af! En het kind in mij kon die überschattige pyjamabroek van Pusheen echt niet laten hangen. Die nam ik dus ook mee, samen met een canvasshopper. Sorry, not sorry, maar ik ben echt fan van dit soort dingen. Aangezien ik aanvoerder ben van team pyjamadag, nam ik nog een grijs gebloemde pyjamabroek mee. Pj’s for the win! Ook scoorde ik nog een rood-wit gestreepte blouse met bloemetjes, maar die ben ik vergeten op de foto te zetten. Ik ben geslaagd én tevreden!

52

Aan het eind van de maand bestelde ik online nog twee leuke items bij HEMA. Het is zulk zonnig en warm weer, daar had ik even geen passende kleding voor in mijn kast! Dus bestelde ik deze zwarte rok en dit groene jurkje met print! De groene kon ik niet meer terugvinden op de site, wel in deze zwarte variant! Fijne stofjes en het kleed leuk af, zelfs met een post pregnancy buik. Deze week is de damesmode nog 2e voor de halve prijs, dus ik was voor deze twee items slechts €21,25 kwijt! Nadat ik dit binnenkreeg, bestelde ik nog een jurkje, een rokje en twee tops. De zomer is nog niet eens begonnen en we hebben al tropische temperaturen, dus ik ben voorbereid ;)

55

Fietstochtjes, wandelen en healthy food!

Verder probeerde ik afgelopen maand zoveel mogelijk in beweging te komen. Dus wandelen, op de fiets en proberen dit zo regelmatig mogelijk te doen. Soms ging Suus mee, maar soms was Erik ook thuis en dan kon ik even alleen op pad. Ook probeer ik meer op mijn voeding te letten, wat tot nu toe best goed lukt! Op de markt had ik heerlijke aardbeien gehaald, genietmomentje hoor. Verder ging ik met een groepje meiden uit eten en naar de Escape Room, gezellig! Ik liet mijn haar knippen en verven door de kapper en mijn voeten onder handen nemen door de pedicure. Ook zijn met brows weer on fleek dankzij de schoonheidsspecialiste. Al met al heb ik in de maand mei dus behoorlijk genoten van ‘Meisjestijd‘, iets wat ik echt nog niet had verwacht zo vlak na de bevalling!

54
Wat heb jij afgelopen maand gedaan aan Meisjestijd a.k.a. me-time? Ben je er tevreden over of zou je wel wat meer tijd voor jezelf mogen inplannen? En hoe zat het met jouw me-time na de geboorte van je kindje(s)? Ik lees graag je reactie in de comments of op FacebookInstagram of Twitter!

liefs karin