Tijdens mijn zwangerschap en in de kraamtijd mocht ik bij diverse winkels gratis babydozen en zwangerschapsboxen afhalen. Het leek me leuk om te laten zien wat er deze keer allemaal in zat. Je ziet vandaag de unboxing van de ZwangerBox, de Blije Doos, de Blije Baby Voordeel tas van Kruidvat én het Baby-Dump cadeaupakket! Ook deel ik welke gratis babypakketten je nog meer kunt aanvragen én welke verrassingen er na de geboorte van je kindje beschikbaar zijn. Lees je mee?

Gratis babydozen tijdens de zwangerschap

Je bent een Nederlander of je bent het niet… Het aanvragen van de gratis zwangerschapsboxen en babypakketten vond ik dus helemaal geen straf ;) Na de positieve zwangerschapstest, de eerste echo’s en het delen van het blijde nieuws stond dit als eerste puntje op mijn lijstje. Het lijkt wel of er de laatste jaren alleen maar meer leuke gratis cadeaupakketten bij zijn gekomen en daarom maakte ik een mooi overzicht! Tijdens deze zwangerschap maakte ik weer een rondje langs diverse afhaalpunten en laat ik met nieuwe foto’s de actuele inhoud van de gratis cadeaupakketten tijdens de zwangerschap zien. Bij Ouders van Nu kun je de ZwangerBox aanvragen. Deze kon je voorheen altijd bij Etos ophalen, maar sinds kort is dit veranderd en dus kun je vanaf nu bij Albert Heijn terecht! De Blije Doos krijg je van WIJ en haal je op bij Prénatal en bij een bezoekje aan de Baby-Dump kun je ook een cadeaupakket afhalen. Ja, er zit veel reclame in, maar het moet ook allemaal mogelijk gemaakt worden, anders was het niet gratis! Verder heb ik via Kruidvat nog een Blije Baby Voordeel tas aangevraagd, die ik rond de 20e week kon ophalen. Ook deze keer zaten er weer heel handige producten in de diverse boxen! Maar het is niet alleen feest tijdens je zwangerschap, want ook na de geboorte zijn er superleuke gratis babypakketten en cadeautjes op te halen. Natuurlijk deel ik ook deze met je!

Gratis Etos Baby Welkomstpakket

Het nieuwste paradepaardje in de wereld van de gratis zwangerschapsboxen en gratis babydozen is het gratis Etos Baby Welkomstpakket! Wanneer je in verwachting bent of je kindje maximaal 8 weken oud is, kun je je aanmelden voor Etos Baby en ontvang je nieuwsbrieven met tips en inspiratie die is afgestemd op de fase waar je op dat moment in zit. Ook krijg je bij je volgende aankoop 15 extra Etos cadeau punten cadeau én kun je een heel leuk welkomstpakket afhalen (indien je dus nog zwanger bent óf je kindje maximaal 8 weken oud is). Zoals je op de foto ziet, is dat een heerlijk praktisch pakket en dus dé mogelijkheid om kennis te maken met het assortiment van Etos. Je krijgt een Woezel en Pip shopper gevuld met een baby huidverzorgingsproduct, een pak lotiondoekjes en een pak Etos luiers in maat 2.

Benieuwd naar onze ervaring met Etos luiers én 27 andere luiermerken? In deze grote Luiertest lees je ons oordeel!

Etos Baby Welkomstpakket gratis zwangerschapsdozen - Mama's Meisje blog

Inhoud ZwangerBox (Ouders van Nu)

Via de website van Ouders van Nu vraag je de Zwanger- en BabyBox aan, dit kan tot je uitgerekende datum. Je ontvangt een ophaalbericht in je mailbox en kunt de betreffende box sinds kort bij de dichtstbijzijnde Albert Heijn ophalen. Albert Heijn heeft ook een zeer ruim babyassortiment en er zitten nu dus ook producten van hun huismerk in de ZwangerBox. Onderstaande foto is nog een oude variant die ik destijds bij Blokker heb opgehaald. Binnenkort volgt een nieuwe foto! De inhoud vond ik erg verrassend. Naast een proefverpakking van Pampers en Davitamon, zit er een speen van Difrax, een badolie van Inoli en decoratie (pompons) van Blokker in. Er zitten drie tijdschriften in de box, deze kun je onder het genot van een fris glaasje Jillz (uiteraard alcoholvrij) op je gemak doorbladeren. Natuurlijk zitten er ook veel reclamefolders in deze box waarvan de meeste direct bij het oud papier belanden, toch loont het om er even tussen te kijken of er een kortingsbon bij zit van een winkel waar je vaker koopt. Scheelt toch weer ;) Kortom: deze zwangerschapsbox vind ik de moeite waard om op te halen omdat er veel variatie in de producten zit en het uitpakken is echt een cadeautje! Onderaan dit artikel vertel ik nog iets over de BabyBox, die je na de geboorte van je kindje kunt ophalen.

Inhoud ZwangerBox Ouders van Nu gratis zwangerschapsbox zwangerschapspakket - Mama's Meisje blog

De Blije Doos: inhoud

De Blije Doos kun je aanvragen via de website van WIJ. Na aanmelding ontvang je een ophaalbon en kun je de doos bij Prénatal ophalen. Dit is ongeveer rond de 14e week van je zwangerschap. Ook ontvang je automatisch (en gratis) 4 x per jaar het magazine WIJ. Wanneer de baby geboren is en je binnen 6 weken de gegevens doorgeeft, ontvang je een gratis mutsje en blijf je het magazine ontvangen totdat je baby 11 maanden is. Ook de inhoud van de Blije Doos is erg veelzijdig. Indien je niet genoeg had aan de alcoholvrije drankjes uit de ZwangerBox, wordt de voorraad even extra aangevuld met 2 variaties bier van Bavaria: Radler citroen en Witbier. Altijd leuk om te proeven! Daarnaast is deze doos gevuld met een pak Pampers maat 1, een speentje van Avent, een klein potje Sudocrem (super handig voor in de luiertas), een tandenborstel van Jordan (hier gebruikt de grote zus ‘m), twee mini verpakkingen tandpasta (voor in de vluchttas!) en een pakje Dettol hygiënische doekjes. Ook bevat de doos testers van Always (i.v.m. mogelijk urineverlies tijdens de zwangerschap) en Inoli (een lekker oliebadje als de kleine er straks is). Natuurlijk zitten ook hier foldertjes en kortingsbonnen in. Bij de meeste bonnen moet je een x bedrag uitgeven alvorens korting te krijgen, maar wie weet zit er een kortingsbon in van een winkel waar je vaker komt. Ook deze box vind ik erg de moeite waard om op te halen. Weer een cadeautje om uit te pakken! Daarnaast ontvang je WIJ en de verhalen die daarin staan, zijn leuk om te lezen als je (weer) mama wordt! Zelf heb ik De Blije Doos voor mijn dochters bewaard en er de ontvangen geboortekaartjes in gedaan. Deze doos is namelijk helemaal afsluitbaar, dus ideaal voor dit doel! Misschien heb je iets aan die tip ;)

De Blije Doos inhoud gratis zwangerdoos - Mama's Meisje blog

Unboxing Baby-Dump cadeaupakket

Via de website van Baby-Dump kun je een bon uitprinten, deze invullen en vervolgens inleveren bij een filiaal in de buurt. Je krijgt dan een cadeaupakket mee dat héél anders is dan bovenstaande, maar zeker erg praktisch! Toen ik zwanger was van Suus en Niene heb ik het pakket ook opgehaald en het rompertje van toen, zit nu opnieuw in de box. Deze blijft supermooi in de was! De ideale maat voor je newborn, een superzachte kwaliteit stof én je kunt nooit genoeg rompers hebben. Ook de bewaarbakjes en tuitbekers die erin zitten zijn superhandig. In deze nieuwe editie zijn de bakjes in mooie pastelkleurtjes uitgevoerd, waar ik persoonlijk heel blij van word. Wij gebruiken ze dagelijks om yoghurt, fruit of rozijntjes in te doen, maar ze zijn voor meer toepassingen handig. De eerste fruithapjes gingen o.a. in deze bakjes de vriezer in: het perfecte formaat voor de eerste hapjes! De lepels, een hydrofiele spuugdoek en een zeehondenknuffel maken dit pakket tot de meest originele in zijn soort. Praktisch, er is duidelijk over nagedacht! Ook deze box zou ik zeker afhalen, kun je gelijk een rondje Baby-Dump doen en inspiratie opdoen voor de aanschaf van alles wat je nodig hebt voor de komst van je baby.

Babydump doos inhoud gratis pakket - Mama's Meisje blog

Gratis spuugdoek van Nutricia

Het cadeautje van Nutricia hoort misschien niet helemaal thuis in een overzicht van gratis zwangerschapsboxen, maar erg praktisch is het wel! Als je je via deze website aanmeldt voor Mijn Nutricia, ontvang je een gratis knuffeldoekje van Nutricia. Via Mijn Nutricia ontvang je informatie over voeding tijdens de zwangerschap en als je baby’tje er eenmaal is.

Jouw Blije Baby Voordeel tas van Kruidvat

Bereid je vast voor op een leven vol luiers, flesjes, speentjes en billendoekjes. Hoe leuk dat ook Kruidvat inspeelt op deze mooie fase en een draai geeft aan het fenomeen ‘gratis zwangerschapsboxen’? Bij Kruidvat kun je met je voordeelpas namelijk de Jouw Blije Baby voordeel tas aanvragen. Via de website van Kruidvat lees je meer uitleg over hoe je dit precies doet. Ik vond deze tas erg leuk en gevuld met nuttige spulletjes. Ik ontving een gratis shopper gevuld met luiers in maat 1, een 2 in 1 wasgel, een pakje lotiondoekjes en een bijtring. Van een medewerker begreep ik echter dat de bijtring al maandenlang niet leverbaar is, misschien heb jij meer geluk want zoals je ziet staat deze niet op de foto. Via de website lees je steeds een actueel lijstje met producten die je in de tas kunt verwachten, dit wisselt nog wel eens (net als de look van de tas). Als je je hebt aangemeld voor jouw baby & mama voordeel, ontvang je regelmatig persoonlijke aanbiedingen in je mailbox. Zo kon ik voor 300 spaarpunten de Mama Olie uitkiezen en had ik ook de mogelijkheid om gratis speentjes van Nuby aan te vragen. Verder vind ik het een pluspunt dat van alle gratis zwangerschapsboxen, de Jouw Blije Baby Voordeel tas van Kruidvat géén reclamefoldertjes bevat. Een aanrader dus!

Kruidvat gratis tas zwanger Jouw Blije Baby voordeel tas voordeelkaart mama inhoud - Mama's Meisje blog

Geboortedoos

Bij Baby & Tiener Megastore kun je een gratis geboortedoos aanvragen. Van alle gratis zwangerschapsboxen is dit misschien wel de minst bekende, maar daarom niet minder leuk! Zelf heb ik deze niet aangevraagd, omdat deze afgehaald kan worden in Sliedrecht of Capelle a/d IJssel. Dat is voor mij iets te ver weg, maar mocht je er wel in de buurt wonen, dan is het erg leuk! In deze geboortedoos kun je een haarlokje, foto’s uit de babytijd en meer bijzondere herinneringen bewaren.

Baby & Tiener megastore gratis geboortedoos aanvragen zwangerschap - Mama's Meisje blog

Gratis babydozen na de geboorte: BabyBox

Ook na de geboorte van de baby zijn er verschillende gratis babydozen verkrijgbaar. Zo kun je de opvolger van de ZwangerBox ophalen: de BabyBox. Deze is, net als de ZwangerBox, verkrijgbaar bij Albert Heijn. Als je je hebt aangemeld voor de ZwangerBox, krijg je zo’n 4 weken na de uitgerekende datum een telefoontje van Ouders van Nu en doen ze je een aanbieding voor een abonnement. Vervolgens krijg je een bon waarmee je de gratis BabyBox kunt ophalen (je hoeft hiervoor dus geen abonnement af te sluiten!). Als onderdeel van het WIJ cadeaupakket (de Blije Doos) kun je een gratis mutsje aanvragen met de naam van je baby. Meer informatie lees je hier!

Gratis Zeeman rompertje

Een andere leuke tip is het gratis rompertje van Zeeman, deze kun je hier aanvragen!

Boekstartkoffertje

Als je kleintje ongeveer 3 maanden is, krijg je van je gemeente een waardebon waarmee je het gratis Boekstartkoffertje kunt ophalen. Hiermee ga je naar de bieb in jouw buurt, maak je je zoon of dochter gratis lid van de bibliotheek en krijg je het Boekstartkoffertje gratis mee naar huis! In het koffertje zitten twee leuke boekjes, deze wisselen halfjaarlijks. Op de website kun je bekijken welke boekjes er in het koffertje kunnen zitten én kun je tevens de waardebon downloaden als je ‘m niet ontvangen hebt.

Kiekeboebox van PLUS

Ik vroeg de gratis Kiekeboebox van PLUS aan! Nieuwsgierig naar de inhoud? Ik laat zien wat er allemaal in deze gratis babydoos zit!

Gratis boekje na geboorte: ‘Slaap Kindje Slaap’

Volgens Uitgeverij Lemniscaat verdient ieder kindje een leven vol verhalen en liedjes. Waar kun je daar het beste voor terecht? Bij de boekhandel natuurlijk! Als kersverse ouder van een kindje tot 3 maanden oud kun je met het geboortekaartje of inschrijfbewijs terecht bij één van de deelnemende boekhandels om een gratis exemplaar van het boekje ‘Slaap Kindje Slaap’ op te halen. Voorlezen maar!

Gratis babydozen en geboortegeschenk gratis boekje slaap kindje slaap - Mama's Meisje blog

Gratis babydozen bij Jan Linders en Hoogvliet

Tevens kun je het gratis babypakket van Jan Linders tot 2 weken na de geboorte van je kleintje aanvragen. Binnen 3 weken na aanvraag krijg je dan een ophaalkaart. Neem deze, samen met een geboortekaartje mee naar een Jan Linders vestiging bij jou in de buurt en haal het gratis babypakket op! Tot slot is er een Welkom op de Wereld pakket van Hoogvliet. De inhoud van deze gratis babydoos heeft een waarde van €30!

Voordat je het weet, zitten ze op de basisschool! Ook dan kun je een gratis box aanvragen, namelijk de Schoolbox! Benieuwd naar de inhoud? Check het hier! Nog een tip: met de gespaarde HEMA punten scoor je regelmatig schattige en praktische babyproducten zoals een gratis romper, een verzorgingsproduct of knuffel!

Inhoud Plus Kiekeboebox 2020 - Mama's Meisje blog

Inhoud Babybox (Ouders van Nu)

Na de geboorte van onze derde dochter ontving ik een ophaalbericht om de Babybox bij Blokker op te halen. Dit is dus nog de oude variant, want tegenwoordig haal je de BabyBox bij Albert Heijn op. De inhoud kan natuurlijk wisselen, maar ik vond deze een beetje tegenvallen. Er zit een Pampers Premium Protection sample in, een editie van het tijdschrift Ouders van Nu, een sample van Sudocrem en Elmex tandpasta, een pak lotiondoekjes van Blokker en een Gilette scheermes. Verder zat er nog een stapeltje kortingsbonnen a.k.a. reclame in. Je mag een gegeven paard natuurlijk niet in de bek kijken maar van alle gratis zwangerschapsboxen vind ik de inhoud van deze babydoos het minst de moeite waard.

Inhoud Babybox Blokker Ouders van Nu - Mama's Meisje blog

Heb jij tijdens je zwangerschap één of meerdere van deze gratis babydozen of zwangerschapsboxen opgehaald? Wat vind je van de inhoud? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

Liefs Karin