Vorige week maakte ik ter ere van een babyshower een lekkere quiche met groenten. Omdat ik veel vragen kreeg hoe deze quiche gemaakt wordt, deel ik vandaag het recept. Je hoeft geen keukenprinses te zijn: het is echt heel makkelijk!

Ingrediënten:

IMG 6531

Bladerdeeg (ongeveer 6 velletjes) ontdooid!
1 bakje champignons
250 gram cherrytomaten
1 gele paprika
1 zakje voorgesneden prei (200 gram)
Olijfolie
Geraspte kaas
1 pakje Campina room culinair
2 eieren
Peper naar smaak
2 theelepels mosterd
1 eetlepel paneermeel

Bereidingswijze:

– Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de quichevorm met de plakjes bladerdeeg. Duw de naden van het deeg goed aan, zodat de bodem en randen helemaal bedekt zijn. Verdeel daarna 1 eetlepel paneermeel over de bodem van de beklede vorm.

Quiche met groenten

– Snijd de cherrytomaten in vieren, de paprika in blokjes en de champignons in partjes. Bak in een koekenpan in een scheutje olijfolie de champignons kort aan. Voeg vervolgens de cherrytomaten, paprika en prei toe en laat dit nog 3 minuten meebakken op matig vuur, waarbij je het regelmatig omschept.

Quiche met groenten1

– Meng in een litermaat of kom de room culinair met de eieren, mosterd en voeg peper naar smaak toe. Roer vervolgens een handje van de geraspte kaas door dit mengsel.

IMG 6538

– Verdeel het groentemengsel over de quichevorm. Schep zonodig eerst het overtollig vocht met een lepel uit de pan, zodat het mengsel redelijk ‘droog’ in de beklede quichevorm geschept kan worden. Het paneermeel op de bodem neemt ook overtollig vocht op. Verdeel daarna het eimengsel over het groentemengsel in de quichevorm.

Quiche met groenten3

– Top de quiche af met geraspte kaas naar smaak. Bak de quiche vervolgens in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Haal de quiche uit de oven en laat ‘m nog 10 minuten staan voor het aansnijden.

IMG 6549

IMG 6551

 

Variatietips voor deze quiche

– Quiche kun je zowel warm als koud eten! Een drukke verjaardag voor de boeg en weinig tijd? Je kan ‘m de dag ervoor al maken. Laat de quiche afkoelen en bewaar ‘m goed afgedekt in de koelkast. De volgende dag prima eetbaar!

– Ik gebruik in dit recept bladerdeeg, maar Koopmans heeft ook speciale deeg voor hartige taart in het vriesvak van de supermarkt.

– Dit recept is vegetarisch. Vind je het wel lekker om er vlees door te doen? Voeg dan spekreepjes, mager rundergehakt of kipblokjes toe. Dit bak je gaar in de koekenpan voordat je de champignons en daarna de groenten toevoegt.

– Liever andere groenten? The choice is all yours! Zo smaakt courgette hierbij ook heerlijk, kun je de prei vervangen door broccoli of wat dacht je van plakjes aubergine onder de kaasgratin? Je kunt er alle kanten mee op!

IMG 6553

Eet smakelijk!

Liefs Karin

 

 

 

 

 

we are having a baby girl 4