Halfway there! Kan iemand me even knijpen? Pffff, het gaat echt veel te snel allemaal! Deze week begon niet zo goed met harde buiken en hoofdpijn. Ik had mijn eerste lesje ZwangerFit en maakte lijstjes. 20 weken zwanger, op de helft… Lees je mee?

Harde buiken

Hoppa, je knippert een keer met je ogen en ineens ben je 20 weken zwanger! Tenminste, zo voelt het voor mij wel. Het gaat zó snel, ik zeg het iedere week weer. De vorige keer was ik veel actiever met het maken van buikfoto’s, nu moet ik mezelf er echt aan herinneren. Net als aan het feit dát ik zwanger ben, want door de chaos van de dag vergeet ik dat regelmatig. Al werd ik deze week wel even goed wakker geschud door mijn eigen lijf, want ik kreeg harde buiken en niet zo’n beetje ook. Door stress in de privésferen moest ik het een dag behoorlijk rustig aan doen, want ik kreeg krampen in mijn buik waardoor ik niet goed rechtop kon staan en die maar moeilijk wegzakten. Gelukkig is het allemaal weer weggetrokken, maar ik ben er echt van geschrokken. Ook kreeg ik last van hoofdpijn en dat duurde helaas drie dagen. Toevallig stond er een date met de fysio op de planning, waardoor het weer afzakte. Zo vervelend dat zulke spanningen direct op mijn lijf slaan maar ook een wake-upcall: pas op de plaats als mijn lichaam het aangeeft. En dat heb ik dus gedaan!

harde buiken tijdens zwangerschap zwangerfit bewegen - Mama's Meisje blog

ZwangerFit

Niet alleen de tijd gaat snel, de weegschaal gaat ook heel hard mee omhoog. Ik bedoel: 20 weken zwanger en plus 10 kilo, dat is best gortig. En dat terwijl ik tot 16 weken behoorlijk vaak met het toilet heb geknuffeld en dus niet ontzettend heb zitten bunkeren. Het is iets dat bij mijn lijf hoort, zoals ik al eerder heb verteld. Zodra de hormonen hun intrede doen in mijn lijf blaas ik op en groei ik als een malle. Gelukkig weet ik dat het allemaal weer ‘goed’ komt, maar toch geeft het een fijn gevoel om lekker in beweging te blijven. Door de misselijkheid raakte dat nogal op de achtergrond (lees: campingsmoking en bankdienst), maar nu ik mijn energie hervonden heb, wandel ik weer meer. Ook begon ik deze week voor de derde keer met ZwangerFit. Dat is niet alleen fijn omdat ik (en nog meer mama’s) onder begeleiding van de bekkenfysiotherapeut actief aan de slag gaan, maar ook omdat ik op deze manier tenminste één uurtje per week volledig stil sta bij deze zwangerschap. Dat heb ik echt even nodig, want die eerste 20 weken gingen al snel, maar voordat ik het weet is het alweer voorbij. Dus even bij het moment stilstaan ;)

20 weken zwanger foto letterbord quote pregnancy letter board - Mama's Meisje blog

Beginnende nesteldrang

De onrust die ik momenteel in me heb valt volgens mij in de categorie ‘beginnende nesteldrang’. Ja ik weet het, ik ben ‘pas’ 20 weken zwanger maar het is iets met ervaringen uit het verleden. Nu voel ik me nog fit en dan wil ik van alles doen. Ik had deze week de behoefte om lijstjes te maken, omdat er veel dingen in mijn hoofd rondspoken die ik allemaal nog moet regelen. Zo hoorde ik bij ZwangerFit iemand het woordje ‘erkennen’ zeggen en toen dacht ik: “oeps! Daar heb ik nog helemaal niet aan gedacht!“. Puntje op mijn lijstje dus. Daarnaast zijn er ook veel dingen die ik graag wíl regelen om de laatste weken van de zwangerschap niet alsnog een superlange to do list te hebben en nog wat rustmomentjes te kunnen pakken voordat het weer beredruk is ;) Ik boog me over ideetjes voor de verjaardagstraktaties, mogelijke thema’s voor de sweet tables en informatie verzamelen over hoe ik als ZZP’er een zwangerschapsuitkering moet aanvragen. Allemaal regeldingetjes die wel even moeten gebeuren en daarom pak ik alvast op wat ik nu kan doen. Het scheelt dat januari een rustige maand is voor de blog, dus even de focus op deze dingen voordat het qua werk straks weer drukker wordt. Al met al was het geen topweek en tellen we langzaam af naar de 20-weken echo. Spannend!

Heb jij gesport tijdens je zwangerschap? En wanneer vertoonde jij de eerste tekenen van nesteldrang? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1