Vandaag ben ik 17 weken zwanger, dus tijd voor een nieuwe update! Deze week had ik een controle bij de gynaecoloog en bespraken we een aantal belangrijke dingen. Ook ging ik naar de fysio en stortte me op alle bewaarde minikleertjes… Smelt! Lees je mee?

Serieuze pijntjes

Volgens mij kan ik iedere week wel met deze zin beginnen, maar wow! Wat vliegt het voorbij! Sowieso ervaar ik deze derde zwangerschap weer heel anders dan de vorige twee, maar de decembermaand doet ook nog een duit in het zakje. Het is een superdrukke maand, zowel op het gebied van werk als privé. Weinig momentjes om rustig aan te doen dus en daardoor komen er weer allerlei pijntjes om de hoek kijken. Deze week mocht ik weer naar de fysio en besloot ze mijn nek en rug los te maken, want dat is een terugkerend probleem. Ook heb ik steeds zware hoofdpijn doordat die spieren vast zitten en ik merkte echt verschil nadat dit los was gemasseerd. Jammer alleen dat het me later in de week weer in mijn bil schoot… Ik kan wel merken dat het deze keer een stuk gunstiger verloopt. Ik ben 17 weken zwanger en er tot nu toe redelijk vanaf gekomen. Ik had wel wat dingetjes, maar het loste zich ook wel weer op. Nu beginnen de serieuze pijntjes toch echt te komen en de tijd die ertussen zit wordt steeds korter. Gelukkig had ik dit al ingecalculeerd en weet ik dat het nu misschien even lastig is, maar dat het over een tijdje allemaal weer goedkomt. Positief blijven helpt me meer dan bij de pakken neer te gaan zitten ;) Tevens was het de laatste keer dat ik mijn blauwe kratje voor Moeders voor Moeders klaar mocht zetten, dus dat zit er ook alweer op!

collage zwanger week 17 moeders voor moeders - Mama's Meisje blog

Naar de gynaecoloog

Ook stond er deze week een controle op de agenda en mocht ik weer naar de gynaecoloog. Ik heb even nagevraagd hoe het zit met de kinkhoestvaccinatie, want die wil ik wel graag laten zetten. Bij de zwangerschap van Niene was ik daar te laat mee en ik las dat het vaccin sinds medio december gratis is voor zwangeren. Ik ben nu 17 weken zwanger en begreep dat het vanaf 22 weken mogelijk is om dit vaccin te laten zetten. Ik moet er gewoon voor naar de verpleegkundige op de poli dus we gaan het bij de volgende controle in gang zetten. Dan wordt het een volle planning, want ik moet dan ook MRSA-kweken laten afnemen. We wonen immers op een boerderij en dan heb je een hogere kans om drager van deze bacterie te zijn. Tevens bleek tijdens de zwangerschap van Suus dat ik GBS-drager ben. Hier hoeven we nu verder geen actie op te ondernemen, omdat ik een geplande keizersnede krijg en me is verteld dat ik dan sowieso antibiotica krijg. Verder was alles goed en heb ik het hartje gehoord, heel fijn! De volgende controle staat halverwege januari gepland, direct na de 20-weken echo.

17 weken zwanger - Mama's Meisje blog

Kleertjes uitzoeken

Nu we eenmaal weten dat er weer een meisje onderweg is, stortte ik me op een hele leuke bezigheid: kleertjes uitzoeken! Ik heb alle kleren die Suus en Niene te klein zijn, bewaard in van die handige opbergbakken. Een tijdje geleden heb ik dat al eens helemaal opnieuw op maat gesorteerd, maar sinds een paar maanden kwam ik ruimte tekort en dus zit alles weer door elkaar. Ik ben begonnen met de kleinste maatjes en heb even gecheckt of alles er nog goed uitziet. Op sommige dingen ben ik uitgekeken, die gaan naar Stichting Babyspullen of naar vriendinnen. Ik wil wel enkele nieuwe dingetjes kopen, maar niet te veel. Ze hebben het maar zo kort aan, dat ik mijn koopdrang goed kan bedwingen. Wat ik best knap vind, want er is zoveel leuks! Eerst maar eens een beetje opruimen en kijken wat ik allemaal ook alweer heb. En daar begin ik inderdaad lekker op tijd mee, want met het vaker last hebben van pijntjes wil ik nu zoveel mogelijk dingen aanpakken die anders blijven liggen. Zoals je deze week op de blog kunt lezen, zijn er ook nog veel andere dingen die moeten gebeuren voordat baby no.3 zich meldt!

Kun jij al die minikleertjes ook niet weerstaan? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1