Wie zei er ook alweer dat de misselijkheid verdwenen was? Ik had niet zo’n beste week, maar er stond ook iets héél leuks op de planning. We lieten een geslachtsbepalende echo maken en vandaag vertel ik de uitslag: een jongen of een meisje? 16 weken zwanger, tijd voor een nieuwe update! Lees maar mee!

Beroerd

En toen was ik 16 weken zwanger. Door de feestdagen gaat de tijd extra snel. In het weekend vierden we Sinterklaas met mijn familie en die beste man voelde heel goed aan waar deze mama behoefte aan heeft: me-time! Ik kreeg twee pakketten met Rituals én een leuk winterboek van Flair & Viva. Dank u, Sinterklaasje! Voelde ik me vorige week steeds fitter en energieker, was het deze week beroerd. Ik was behoorlijk misselijk, zat weer tegen overgeven aan en had ook veel last van hoofdpijn. Dat komt vooral vanuit mijn nek en schouders. Hoewel het met mijn bekken vrij goed gaat, ben ik blijkbaar wel aan het ‘compenseren’ in mijn houding en dat veroorzaakt spanningshoofdpijn. Gelukkig kon ik deze week nog wel een middagdutje doen omdat Erik een middag vanuit huis werkte en daar knapte ik iets van op. Vrijdag was de hoofdpijn op z’n ergst en heb ik paracetamol genomen. Ook heb ik languit in bad gelegen om te kijken of dat zou ontspannen, dit hielp helaas maar gedeeltelijk. Er staat volgende week weer een fysio afspraak op de planning, eens zien of we er iets mee kunnen.

collage lunch sinterklaascadeautjes en middagdutjes 16 weken zwanger - Mama's Meisje blog

Geslachtsbepalende echo

Waarschijnlijk ben je meteen door gescrold naar dit gedeelte, want deze week stond de geslachtsbepalende echo gepland! Dit kan tegenwoordig al voordat je 16 weken zwanger bent, wat ik echt bijzonder vind. Ik beschreef op de blog al uitgebreid waarom we hier deze keer géén meningsverschil over hadden en wat mijn voorgevoel was. Onze omgeving dacht er veelal anders over, want er waren behoorlijk wat stemmen voor #teamboy. Uiteindelijk maakt het natuurlijk niets uit en gingen wij heel nieuwsgierig op pad naar de echo. Hopelijk liet de baby het duidelijk zien! Dat viel een beetje tegen, want de beentjes zaten er gekruist voor, maar de echoscopiste heeft dit natuurlijk al zo vaak gedaan dat ze het al snel gezien had…

It's a girl gender reveal meisje derde kindje zwangere mamablogger blogger influencer - Mama's Meisje blog

It’s a girl!

En dus vroeg ze: “zie je dit dingetje hier en dat dingetje daar?” en wij keken echt van: “euhm, ja?“. Ik dacht: “moet ik nu een piemel zien of…?“. Ik bedoel, ik vind het al knap van mezelf dat ik na drie zwangerschappen het hoofd en de romp kan onderscheiden op zo’n echo :P “Het is overduidelijk een meisje!“. It’s a girl! Mijn voorgevoel klopte dus weer! Ik was dus ook totaal niet verrast en Erik had ook al zo’n vermoeden, haha! We vinden het ontzettend leuk dat Suus en Niene een zusje krijgen en wij onze derde dochter mogen verwelkomen. Forever team roze, K3 songs en kattenkoppen :P Lekker stereotype, dat lees je wel! Zonder gekheid, de baby doet het heel goed in mijn buik en dat is het allerbelangrijkst. We hopen nog het allermeest dat dit zo mag blijven tot haar geboorte. Houden wij ons in de tussentijd lekker bezig met de voorbereidingen op haar komst, al is dat nu wel enorm makkelijk want deze mama heeft dus alles al in huis!

Wist jij het geslacht van je baby op komst tijdens de zwangerschap? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1