Hallo 15 weken! Jubelde ik vorige week nog over de weinige bekkenklachten, kon ik deze week gelukkig nog last minute bij de fysio terecht… Verder bestelde ik positiekleding bij Lidl (#budgettip!) en had ik last van decemberstress. Lees je mee?

Een afspraak bij de fysio

Het heeft toch nog bijna 15 weken geduurd, want de bekkenklachten waren tot nu toe ver te zoeken. Maar als ze dan komen, dan is het ook ineens mis. De decembermaand is begonnen en dat betekent: een drukke planning op Erik’s werk. Extra (lange) dagen en daardoor had ik het persoonlijk record kindjes tillen en bukken in slechts 2 dagen verbroken. Tel daarbij op dat Niene hoektandjes krijgt en daardoor vaker in bad moest (ik bespaar je de details) en dat Suus het erg grappig vond om boerenkool in haar haar te smeren op de avond dat ik het bad wou uitstellen naar de volgende ochtend. Haha, je weet pas hoe vaak je als mama moet bukken als je last van je lijf hebt! Dan ligt er weer iets op de grond waar ze niet bij kunnen, vallen alle kralen uit de pot en weigert je peuter ze op te ruimen of valt er een net-lopende-dreumes en is het ook een beetje lullig als je haar laat liggen… Zelfs in bad gaan hielp niet. Zolang ik maar in beweging bleef, voelde ik het nog niet zo erg maar toen ik na een nacht slapen amper uit bed kon komen, wist ik dat het tijd werd voor een afspraak bij de fysio. Lucky enough kon ik supersnel terecht en dus werd ik dinsdag even flink onder handen genomen. Ik heb weer een tape gekregen en heb de rest van de week gemerkt dat het weer snel de goede kant op ging. We duimen dat dit zo blijft ;)

collage 15 weken zwanger positiekleding bij lidl - Mama's Meisje blog

Positiekleding bij Lidl

In mijn kast ligt een vrij uitgebreide collectie positiekleding want na twee zwangerschappen heb ik echt voldoende verzameld. Toch bleek ik niet genoeg te hebben aan één zwarte legging (joh!) en ging mijn ultieme campingsmoking broek slijtage vertonen tussen de benen. Tja, ik kan er niet omheen: ook deze keer blaas ik al in de beginfase van de zwangerschap ontzettend op en schuren mijn benen weer gezellig tegen elkaar. Ik besloot positiekleding bij Lidl te bestellen omdat ik daar zelf al goede ervaringen mee heb en nog meer positieve verhalen uit mijn omgeving hoorde. Ik bestelde er een 2-pak zwarte leggings voor ongeveer €10, een nieuwe joggingbroek voor hetzelfde geld en 2 positiejurkjes voor €9 per stuk. Dit zwarte en blauw-wit gestreepte jurkje hebben beide korte mouwen, maar daar heb ik bewust voor gekozen. Deze winter kan ik er een vest of jasje op dragen en straks in het voorjaar een spijkerjasje of misschien wel niets, als het warm genoeg is. Ik merk toch dat ik sneller naar de jurkjes grijp omdat mijn spijkerbroeken knellen aan het einde van de dag. Aangezien ik niet van plan ben nog allerlei nieuws aan te schaffen, was dit een goedkope oplossing. Tevens is het wel fijn om deze na de bevalling door te dragen, aangezien ik een keizersnede krijg en broeken dan niet zo lekker zitten. Ze vallen nu, bij 15 weken, nog vrij oversized maar zoals gezegd groei ik altijd enorm tijdens mijn zwangerschappen en zullen de jurkjes straks naadloos aansluiten ;) En oversized is dan wel weer extra fijn na de bevalling, als de boel weer een beetje in het gareel moet! Maar wie dan leeft, wie dan zorgt!

Uitgelichte afbeelding 15 weken zwanger - Mama's Meisje blog

Baaldag XXL

Omdat ik me de afgelopen maanden behoorlijk beroerd voelde en nu nog wel mindere dagen heb, wilde ik graag proberen om een inhaalslag te maken in mijn blogplanning. De feestdagen komen er immers aan en we hebben behoorlijk volgeplande weekenden voor de boeg. Ik stortte me woensdag dus vol overgave op het huishouden en de was, met het oog op het Sinterklaasfeestje dit weekend. Op donderdag ging ik daar ’s ochtends nog even mee verder en had ik me voorgenomen om Suus ’s middags voor de tv te zetten, zodat ik de laatste hand kon leggen aan een uitgebreid artikel wat maandag verschijnt. Niene lag dan in bed en zo zou ik de vrijdag hebben om vooruit te werken. Ik zat nèt 5 minuten achter de laptop toen zowel de televisie als het internet ermee stopte. Oké, geen paniek: er is vast een storing. Dat bleek te kloppen en toen ik 1,5 uur later zag dat de storing allang was opgelost, moest ik concluderen dat wij nog steeds geen internet en tv hadden. Uiteindelijk kregen we het pas vrijdag in de loop van de ochtend aan de praat en had ik inmiddels een baaldag XXL… Uiteindelijk heb ik vrijdag heus wel wat kunnen doen, maar mijn plan om wat vooruit te werken viel in duigen en dat vond ik stom. Hopelijk heb ik volgende week voldoende ‘goede’ dagen om verder te werken en ik wil ook weer eens de deur uit met de kinderen. Tot nu toe durfde ik dat door de misselijkheid amper aan, maar ik probeer toch een rondje tuincentrum te doen met de meiden. En er staat volgende week nog meer leuks op de planning, waarover ik dinsdag vertel!

En zo gaan we van 15 weken door naar 16! Kende jij de positiekleding van Lidl al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1