Het tweede trimester is AAN! En waar ik hoopte is inderdaad gebeurd… Vandaag ben ik 14 weken zwanger en vertel ik over mijn 13-weken echo, de misselijkheidsstatus en mijn shopsessie vanwege onze gezinsuitbreiding. Je kunt maar voorbereid zijn ;) Lees je mee?

14 weken zwanger

Mijn vorige update eindigde met een controle bij de gynaecoloog. Ik mocht daar al even spieken naar de baby in mijn buik, maar het werd nog gekker want aan het eind van diezelfde week stond de 13-weken echo ingepland. Bij Suus en Niene heb ik die niet gehad en kreeg ik tussen de termijnecho en de 20-weken echo in principe geen echo’s. Alleen de geslachtsbepalende dan, maar dat hebben we zelf geregeld. Ik begreep van de echoscopist van het ziekenhuis dat de 13-weken echo standaard wordt voor alle zwangere vrouwen, maar pas ergens eind volgend jaar. Echter is er in mijn ziekenhuis al besloten om ‘m gewoon in te voeren, omdat er op deze termijn al gecheckt kan worden of het kindje goed groeit en dergelijke. En omdat anders het ‘gat’ tussen de termijnecho en de 20-weken echo zo groot is. Lang verhaal kort: ik mocht me weer melden op de poli en liep een kwartiertje later opgelucht en blij de echokamer weer uit. Baby no.3 is goedgekeurd, kan al drinken en plassen, duimen en schoppen in mama’s buik. Wat een beweeglijk mini mensje! Ik ben nu 14 weken zwanger, bij Suus en Niene had ik rond die termijn al wel wat plopjes en kriebeltjes. Ik ben benieuwd wanneer ik dit kindje ga voelen…

14 weken zwanger update mamablog mamablogger geanonimiseerde foto - Mama's Meisje blog

Misselijkheid

Kropen die eerste 12 weken voorbij, gaat het nu aanzienlijk sneller. Ineens ben ik alweer 14 weken zwanger! Aangezien het tweede trimester is begonnen, had ik de stille hoop dat het nu eens gedaan zou zijn met die misselijkheid. Oké, het is nog steeds aanwezig, maar ik kan echt merken dat het al flink de goede kant op gaat. Deze week had ik maar liefst 3 goede dagen waarin ik weliswaar rustig moest opstaan na het eten van een beschuitje met kaas, maar daarna ging het best prima. Op die andere 4 dagen knuffelde ik voor de verandering níét met het toilet, maar hikte ik er wel flink tegenaan. Het is een vooruitgang en ik merkte meteen dat ik op die goede dagen teveel gedaan heb, want qua energie was het ruk. Veel hoofdpijn, supermoe en zo’n gevoel alsof je ieder moment in slaap kunt vallen. Ik ben er wel doorheen gegaan want er stonden veel samenwerkingen op mijn to do list en die moeten gewoon af. Ik heb de deadlines gehaald, yay! Dit weekend doe ik helemaal niets, behalve dan onder een dekentje op de bank hangen. Oh ja en de was, de was en voordat ik het vergeet: de was. Never ending story :P

collage update week 14 zwangerschap - Mama's Meisje blog

Shoppen

Goed voor mezelf zorgen dus en dat deed ik niet alleen met het laatste M&M’s ijsje dat in de vriezer lag, maar ook met mandarijntjes en appels. Oh, ik kan er de hele dag door wel van eten, lekker! Al zit er af en toe zo’n fout mandarijntje tussen die bitter is, haha. Ik sta nu  dagelijks (soms wel 3x per dag) bakjes fruit te snijden en te pellen en de meisjes doen gezellig mee. Verder maakte ik deze week een lijst met spullen die we willen aanschaffen voor de nieuwe slaapkamer van Niene. Toen we in de zomer de teruggaaf van de Belastingdienst ontvingen, heb ik al een grove schatting gemaakt van welk bedrag we zouden reserveren voor dit project. Omdat de feestdagen eraan komen, besloot ik dit overzicht voor de drukte te willen uitwerken. Eenmaal aan de slag ontdekte ik dat het behang waarvoor ik was gevallen, uitverkocht was op de website van de woonwinkel. Paniek! Daarom besloot ik vrijdag te gaan shoppen en niet alleen het behang in te slaan, maar nog veel meer. Morgen komt er een uitgebreide shoplog online. Wel grappig dat ik voor Niene helemaal enthousiast op pad ben gegaan, maar dat ik voor de babykamer werkelijk nog geen idee heb. Eerst maar eens afwachten of we een zoon of een dochter krijgen. Ik hoor je denken: “14 weken zwanger en dan al shoppen” :P Voor nu ben ik vooral praktisch aan het plannen en regelen, want de vorige keren had ik rond het einde van het 2e trimester al flink last van mijn bekken. Daarom begin ik er lekker op tijd aan ;) Op naar week 15!

14 weken zwanger en de fitheid returns! Voelde jij ook zo’n verschil toen het tweede trimester begonnen was? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1